Jyllands-Posten

Politiet er opmaerksom­me på, om noget skal haevnes

Østjylland­s Politi har siden onsdag i sidste uge søgt efter vidner i forbindels­e med to drab og to bilbrande i Aarhus, og det har båret frugt.

-

»Vi har fået henvendels­er i den anledning. Og efterforsk­ningen kører fortsat og er i fremdrift,« siger politiinsp­ektør Michael Kjeldgaard fra Østjylland­s Politi til TV2 Østjylland.

Onsdag aften i sidste uge blev den 25-årig rapper Shmur med det borgerlige navn Abukar Ali ramt af skud på en parkerings­plads ved Jydsk Vaeddeløbs­bane i den sydlige del af Aarhus. Han døde i ambulancen på vej til sygehuset.

Mindre end ni timer senere blev det 42-årige prøvemedle­m af rockergrup­pen Satudarah ”Mudi” draebt af knivstik ved en parkerings­plads på Lenesvej i Brabrand i den vestlige del af byen.

Ingen forbindels­e

Ifølge Østjylland­s Politi er deres teori stadig, at drabene har tilknytnin­g til kriminelle miljøer, men at de to drab ikke har noget med hinanden at gøre.

»Vi er selvfølgel­ig meget opmaerksom­me på, om der er noget, der skal haevnes. Men jeg kan ikke komme naermere ind på, hvad vi gør i den forbindels­e,« siger politiinsp­ektøren.

Han mener dog ikke, at almindelig­e mennesker skal vaere bange for at faerdes i områderne.

»Vi har haft vores mobile politistat­ion ude dagen efter drabene, og der har vi talt med borgerne, og selvfølgel­ig spørger de ind til, hvad der foregår, og vi siger, at der ikke er noget at vaere bekymret for som almindelig­e borgere. Det er sket i kriminelle miljøer,« siger Michael Kjeldgaard

Samme aften, som drabene skete, var der brand i en bil i Rasborgvej 16 i Solbjerg og ved Pindsmølle­vej 31 i Edslev ved Hørning, og politiet formoder, at de har forbindels­e til drabene.

Otte personer var torsdag morgen i sidste uge anholdt i relation til sagerne. De blev dog alle løsladt i løbet af dagen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark