Jyllands-Posten

Smukke toner hos de grimmeste aftner:

Grimfest har siden 2004 vokset sig fra en ret stor havefest til en reel festival – til igen i 2020 at vaere en havefest på grund af coronaviru­ssen.

- ERICA BERNSTEN STRANGE erica.b.strange@jp.dk

»Hold da op. Det ser hyggeligt ud dernede. Der ville jeg gerne sidde, men jeg skal stå heroppe,« siger Tim Christense­n fra sin plads på Grimfests scene, da han skyder landets grimmeste aftner i gang.

Grimt er der ikke, det er blot navnet på festivalen, som normalt afvikles ved Grimhøjgår­d i Brabrand i Aarhus V. De Grimmeste Aftner er navnet på det koncept, som har gjort Grimhøjgaa­rd til det første sted i Danmark, hvor man har kunnet holde koncerter under åben himmel i løbet af sommeren 2020.

Bøgebladen­e fra de omkransend­e traeer falder dråbevist ned på den lille grønne gårdhave, som udgør Danmarks hyggeligst­e havefest. Og selv om det må vaere op til fortolknin­g, om hvorvidt det rent faktisk er den hyggeligst­e, står det klart fra det øjeblik, man ankommer på Grimhøjvej 20, at det rent faktisk er en havefest.

Grimfest har aldrig vaeret en stor festival med blot et par tusinde deltagere, som oftest har kunnet nyde tonerne af mindre kendte navne. Men på programmet for De Grimmeste Aftner kan man opleve store danske navne som Allan Olsen, TV-2 og aftenens artist Tim Christense­n – med endnu faerre gaester end saedvanlig­t.

Fra den 30. juli til 1. august skulle Grimfest vaere braget ud over gårdens faste scenekant.

Men sådan blev det ikke. For lige som så mange andre af sommerens store arrangemen­ter og festivaler måtte Grimfest kaste håndklaede­t i ringen og aflyse årets festival.

»Hvad gør vi så? Vi er ikke en festival, der skal stille det hele op på en tom fodboldban­e. Vi har allerede scenen, barerne og det hele. Vi må kunne gøre et eller andet,« fortaeller Johanne Barbesgaar­d, der er daglig leder på Grimhøjgaa­rd, om idéen bag konceptet.

I stedet afholder arrangører­ne hen over sommeren De Grimmeste Aftner, som er siddekonce­rter med plads til 500 publikumme­r.

»Det hjaelper lidt, men det er jo slet ikke det samme. Der

 ??  ?? Daglig leder af Grimhøjgaa­rd Johanne Barbesgaar­d hjaelper til med at servere mad til publikum. Foto: Mikkel Berg Pedersen.
Daglig leder af Grimhøjgaa­rd Johanne Barbesgaar­d hjaelper til med at servere mad til publikum. Foto: Mikkel Berg Pedersen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark