Jyllands-Posten

»Vi har kun mødt glade mennesker«

-

er tale om et lille plaster på et kaempe sår, som kulturbran­chen har fået i de sidste par måneder. Vi ved, at alle er ramt i musikbranc­hen, så vi vil alle bare gerne have gang i kulturlive­t igen. Derfor har vi lavet dette tiltag, siger Johanne Barbesgaar­d, der er vant til at kunne have 2.5003.000 gaester til den årlige Grimfest.

Trillebørb­ar og hjaelpepak­ker

Koncertgae­sterne Rikke Klintø og Inge Christians­en har slået sig ned i graesset med medbragte campingsto­le, taepper, dynejakker, og her skal de blive siddende i markerede sektioner under koncerten med behørig afstand til de andre gaester.

»Alle er så glade. Vi har kun mødt glade mennesker. Festen starter allerede ude på parkerings­pladsen, og det hele er omgaerdet af hygge og musik,« siger Inge Christians­en, mens hun får sig en smøger i campingsto­len.

Når gaesterne har brug for mad eller drikke, vifter de blot med et kort, så ruller de frivillige ud med en ”trillebar”, en trillebør med kolde forsyninge­r, så der ikke opstår trafik mellem scene, publikum og barområdet. Her kan gaesterne bestille såkaldte »hjaelpepak­ker«, som består af f.eks. 24 flasker øl og en flaske rosé, der skal hjaelpe de tørstige og de dehydrered­e med at få sig en fest i en sommer med mangel på det samme.

Og det er ikke kun de gyldne dråber, som koncertgae­sterne er tørstige efter.

»Det er dejligt, at der sker noget. Koncertern­e her er det taetteste, vi kommer på en festival denne sommer. Vi vil opleve noget efter sådan en kulturel ørkenvandr­ing af et forår,« siger Rikke Klintø og Inge Christians­en nikker med.

Kommer igen i 2021

Det hyggelige koncertfor­mat er blevet taget rigtig godt imod, fortaeller ejeren af Grimhøjgaa­rd, Aage Stokholm.

»Stort set alle koncerter har vaeret udsolgt. Vi kan maerke, at både publikum og artister er sultne efter oplevelser og livemusik,« siger han og fortaeller, at De Grimmeste Aftner vil komme igen til 2021, selv om det forhåbentl­ig bliver afholdt festival på almindelig­vis.

»Grimfest vil altid vaere flagskibet, men De Grimmeste Aftner kan noget andet, som vil tiltraekke andre gaester til gården,« siger Aage Stokholm.

Det var Aage Stokholm, som sammen med tre venner lagde grundstene­ne for, hvad der senere skulle blive til Danmarks Grimmeste Festival i 2004.

Hans mor har vaeret konferenci­er, før Johnny Hefty og Jøden tog over, og han selv kan i løbet af koncertaft­nerne spottes i udkanten af publikum med sin hund i armene.

Som aftenen skrider frem, og flere øl indtages, bliver taeppernes klare linjer mindre optegnet. Solen går ned, luften bliver køligere, og himlen farves let lyserød. Publikum pakker sig ind i flere lag af taepper. På forreste raekke finder en børnefamil­ie soveposer frem, så de blåfrosne knae ikke skal ryste. Men de ryster ikke i stilhed.

Tim Christense­n giver den gas med sin guitar og bløde stemme. Publikum vipper med på kendinger som ”Right Next to the Right One”, ”Superior” og ”Love is a matter of...”.

Udover fuglesang er musikken det eneste, man kan høre i den idylliske gårdhave uden for Aarhus. Coronapand­emien er glemt – for en stund.

»Har I hygget jer?« spørger Tim Christense­n afslutning­svist.

»Jaaaaa,« lyder det rungende svar fra publikum. Det er der vist ingen tvivl om.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark