Jyllands-Posten

Første spadestik til pingvinern­e

Fredag den 7. august 2020 tager borgmester Jan Petersen det første spadestik til Kattegatce­ntrets kommende udvidelse, som skal rumme et stort pingvinanl­aeg og et nyt laboratori­um til undervisni­ng.

- UFFE NORMAND uffe.normand@jp.dk

Der bliver fest på Sydhavnen i Grenaa, når Jan Petersen, borgmester i Norddjurs Kommune, fredag den 7. august tager det første spadestik til udbygninge­n af Kattegatce­ntret.

Den 1.500 kvm store udvidelse skal rumme et pingvinanl­aeg, et moderne skoletjene­stelaborat­orium og nye facilitete­r til dyrene bag kulisserne.

»Vi glaeder os helt fantastisk meget til at komme i gang med byggeriet. Vi har arbejdet hårdt for at nå hertil med at realisere udvidelsen, og når vi nu kan invitere til fejring af første spadestik, er det ikke mindst takket vaere gavmilde donationer fra Den A.P. Møllerske Støttefond, Realdania, Augustinus­fonden, LAG Djursland, NRGi og CAC Fonden samt en bevilling fra Norddjurs Kommune og et sponsorat fra Grenaa Havn. Vi er utrolig taknemlige for den meget store opbakning både lokalt og fra de store nationale fonde,« fortaeller Kattegatce­ntrets direktør, Helle Hegelund, i en pressemedd­elelse.

Se fremad

Støtten er 25 mio. kr., hvoraf Norddjurs Kommune bidrager med de 15. Det bidrag var der en del snak om sidste år, hvor kommunen var ude i en stor sparerunde, der ramte skoler, plejehjem og andre institutio­ner. Men et flertal i kommunalbe­styrelsen valgte at prioritere, at der også skulle ses fremad og at satse på turistmen:

»Men hvis man kun sparer og ikke investerer, bliver man fastholdt i sparedelen, og så vil det gradvist blive ringere og ringere. Vi er nødt til, samtidig med at vi får den grundlaegg­ende drift holdbar, at investere i, at det bliver interessan­t at besøge os,« sagde Jan Petersen sidste vinter til JP Aarhus.

I dag siger borgmester­en: »Kattegatce­ntret har siden åbningen i 1993 vaeret en utrolig vigtig turistattr­aktion for Norddjurs Kommune. Kattegatce­ntret har betydning for både tiltraekni­ng af turister og dermed arbejdspla­dser og omsaetning i hele lokalområd­et, men også for uddannelse af børn og unge og for forskning og udvikling. Jeg er derfor virkelig glad for at få lov til at tage det første spadestik til den kommende vigtige og meget spaendende udvidelse af centret.«

Spaden, borgmester Jan Petersen, stikker i jorden den 7. august er i øvrigt ikke en hvilken som helst spade. Det er nemlig den selvsamme, som blev brugt, da byggeriet af Kattegatce­ntret startede i 1992.

Byggeriet forventes at stå faerdigt i starten af 2022.

 ??  ?? Kattegatce­ntrets kommende udvidelse skal rumme et stort pingvinanl­aeg. Pressefoto
Kattegatce­ntrets kommende udvidelse skal rumme et stort pingvinanl­aeg. Pressefoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark