Jyllands-Posten

Kasi-familien meldt til politiet og indstillet til konkurskar­antaene

»Det får mig ikke til at ligge søvnløs,« siger Jesper Nielsen om, at han og familien er politianme­ldt og indstillet til konkurskar­antaene af kurator Boris Frederikse­n.

- MICK KRISTENSEN mick.kristensen@jp.dk

Jesper ”Kasi” Nielsen og flere af hans familiemed­lemmer har udsigt til at blive efterforsk­et af politiet og miste retten til at sidde i ledelsen af en dansk virksomhed.

I hvert fald har Boris Frederikse­n fra Advokatfir­maet Poul Schmith, kurator i konkursboe­t efter Kasi ApS, fundet grundlag for både en politimaes­sig efterforsk­ning og indstillet til en sag om konkurskar­antaene mod Kasi-familien.

Konkret er Jesper Nielsen og to familiemed­lemmer indstillet til en sag om konkurskar­antaene for »groft uforsvarli­g forretning­sførelse«.

Det fremgår af en ny redegørels­e i konkursboe­t efter Kasi ApS.

»Nu må andre vurdere, om der er noget at komme efter,« siger Boris Frederikse­n.

Han vil ikke kommentere, hvad der danner baggrund for politianme­ldelsen, eller hvem fra familien der skal efterforsk­es. Men ifølge Jyllands-Postens oplysninge­r er det de samme medlemmer fra Kasi-familien, som er indstillet til en konkurskar­antaene.

Grundlaget for politiefte­rforskning­en er ifølge Jyllands-Postens oplysninge­r familiens salg af miniandele i en potentiel earnout-betaling fra smykkesels­kabet Pandora.

Naegter at betale

Salget af miniandele til over 500 investorer blev lavet uden accept fra Kasi ApS’ største kreditor, som ellers skulle give tilladelse til sådan en dispositio­n.

Samtidig blev pengene fra salget af andele, 13,8 mio. kr., overført fra Kasi ApS til Amazing Jewelry ApS, der er familiens nyeste smykkevirk­somhed.

De 13,8 mio. kr. kraever Boris Frederikse­n tilbagebet­alt til Kasi-konkursboe­t. Men det naegter familien Nielsen, og de 13,8 mio. kr. er derfor forblevet i ”kreditorly”.

Jesper ”Kasi” Nielsen er ikke enig i Boris Frederikse­ns fortolknin­g af, at salget af miniandele har vaeret håndteret på en forkert og muligvis ulovlig måde.

»Vi og vores advokat er uenig i Boris Frederikse­ns fortolknin­g. Jeg bestrider, at de penge (13,8 mio. kr.) tilhører konkursboe­t, og vil kaempe for de penge, hvis vi ender med at tabe earnout-sagen,« siger han.

Hvad siger du til politianme­ldelsen og konkurskar­antaenesag­en?

»Boris har bare passet sit arbejde og gjort sin pligt som kurator. Der er nogle ting, han er forpligtet til at gøre i forhold til konkurslov­en.«

Men hvis du bliver idømt konkurskar­antaene, må du ikke sidde i ledelsen af en virksomhed i typisk tre år?

»Vi har aldrig gjort noget forkert. Så det vil undre mig, hvis jeg ender med at komme i konkurskar­antaene. Men jeg tager det nu stille og roligt. Jeg har større sager at kaempe med, så det får mig ikke til at ligge søvnløs,« siger Jesper Nielsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark