Jyllands-Posten

Efter stort arrangemen­t: Flere studerende på Aarhus Universite­t smittet med covid-19

-

Godt 80 statskunds­kabsstuder­ende var forrige weekend samlet til et stort arrangemen­t på Aarhus Universite­t som forberedel­se til den kommende studiestar­t, hvor de skal vaere tutorer for de nye studerende. Mandag viser det sig, at flere af de deltagende er smittet med covid-19. Det bekraefter institutle­der Peter Munk Christians­en over for Lokalavise­n Aarhus.

»Vi har fået at vide i dag, at der er fem i gruppen, der er testet positiv. Syv af de studerende ved arrangemen­tet mangler forsat at blive

1

testet,« fortaeller han.

Universite­tet blev opmaerksom på smitten i sidste uge, da en kvindelig studerende var blevet testet positiv. Hun fik ifølge Lokalavise­n Aarhus’ oplysninge­r symptomer onsdag i sidste uge og blev testet dagen efter. I fredags fik hun svaret, at hun var positiv, og kontaktede så universite­tet.

»Lige så snart det kom frem, at hun var testet positiv, bad vi om at få alle tutorerne testet, og vi aflyste det arrangemen­t, der skulle have vaeret i den forgangne weekend,« fortaeller institutle­deren. Det store arrangemen­t forrige weekend blev blandt andet afholdt inde i universite­tets bygninger, hvor de smittede altså derfor har opholdt sig.

»De lokaler bliver ekstra rengjort, og det er sat i vaerk,« fortaeller Peter Munk Christians­en, der desuden oplyser, at universite­tet var bekendt med det store arrangemen­t.

»Det blev afholdt inden for reglerne,« tilføjer han.

Om der skal aendres i kommende studiestar­tsarrangem­enter, vides endnu ikke.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark