Jyllands-Posten

Salling-galleri åbner med drinks og musik

Tina Salling er klar med kunst, Café Carlton og Verner Panton-møbler i fredede lokaler på Lille Torv.

- BENTE TAHMASBI HANSEN Lokalavise­n Aarhus jpaarhus@jp.dk

Torsdag den 6. august slår Tina Salling dørene op til et nyt pop op-galleri, Mixes Popup, på Lille Torv. Hun er rykket ind i de tomme lokaler i den gamle bydel, hvor først Handelsban­ken og siden H&M holdt til.

Der er åbent hus for alle fra klokken 16 på åbningsdag­en. Café Carlton sørger for at servere drinks, og den vil i hele pop op-galleriets åbningstid stå for udeserveri­ng på torvet.

Til lyden af dj-musik kan man studere kunstvaerk­er og blomsterku­nst fra Bang og Thy, der holder til i Klostergad­e. Blomsterde­koratørern­e vil vise, hvad de kan, og vil blandt andet kreere en kjole af blomster.

Hvis man bliver traet, kan man slå sig ned i en blød velourslan­gesofa eller en af stolene fra Verner Panton. De er lånt af Verpan, der har butik lige rundt om hjørnet i Vestergade. Et af de festlige indslag bliver grafiske tegninger af det, som man har på hjerte. Det står den grafiske facilitato­r Frank Høedt for. Han har også doneret en raekke satiretegn­inger, som saelges til fordel for vaerestede­t Reden.

»Det er nogle utroligt smukke lokaler, og jeg har vaeret heldig at få nogle virkelig gode samarbejds­partnere, så jeg glaeder mig,« siger Tina Salling, der blev fuldstaend­ig overvaelde­t, da hun kom ind i lokalerne første gang.

»Jeg ved lige praecis, hvordan det skal se ud, så jeg kan naesten ikke vente med at få det hele på plads. Der er en raekke udfordring­er, fordi man ikke bare må haenge kunst op på de fredede vaegge. Det løser jeg,« lover Tina Salling.

Lokale kunstnere

Til udstilling­en har hun valgt seks aarhusians­ke kunstnere og en enkelt københavne­r. Fem af dem laver billedkuns­t, mens en enkelt, Gudrun Steen-Andersen, vil fylde rummene med sine skulpturer, og Benedicte Castenschi­old vil vise sin keramik.

Billedkuns­tnerne er Frederik

Kløve Jacobsen, Birthe Vembye, Claus Gade, Lars Kristian Hansen og Thomas Juul Jensen.

»Jeg har sat det sammen, så de supplerer hinanden. Sammen med blomsterku­nsten, møblerne og smukke olielamper fra Paradisgaa­rd får man en oplevelse, der taler til alle sanser. Jeg håber, at caféen kan vaere med til at få folk til at haenge lidt ud,« siger Tina Salling.

Hun har interesser­et sig for og handlet med kunst i 25 år.

Den passion deler hun med sin mor, Karin Salling, og sammen gennemtraw­ler de landets museer og gallerier.

Tina Sallings samling indgår i hendes nyopretted­e firma ”Artt”. I det handler hun med kunst, som hun også lejer ud.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark