Jyllands-Posten

»Vi udfordrer kulturen ved at skrive kontrakter med nogle og ikke alle«

Aarhus Fremad har for første gang i over 10 år fem spillere på kontrakt. Cheftraene­r Morten Dahm Kjaergaard er opmaerksom på at undgå splid i truppen.

- PHILIP SELMANN philip.selmann@jp.dk

Nogle får, og andre gør ikke.

Sådan må det vaere, når man vil udvikle sig som fodboldhol­d, mener cheftraene­r Morten Dahm Kjaergaard. Derfor har klubben Aarhus Fremad investeret i fremtiden og tilbudt fem af holdets spillere en toårig kontrakt for første gang i 10 år. Cheftraene­ren vil udfordre den aarhusians­ke fodboldklu­b, der befinder sig i den danske anden division.

»Vi har en god kultur og et godt faellesska­b, men man kan godt sige, at vi jo så selvfølgel­ig udfordrer kulturen og faellesska­bet ved at skrive kontrakter med nogle spillere og ikke alle. Men et eller andet sted synes jeg, at når man skal skabe noget udvikling, så skal man udfordre sig selv og sin kultur, og det gør vi så nu,« siger Morten Dahm Kjaergaard.

De fem spillere, der har underskrev­et en såkaldt bibeskaeft­igelsesaft­ale, er Emil Hauge, Marcus Kirchheine­r, Marvin Laursen, Christian Bech og kaptajnen Nicklas Ullum. Aftalen gaelder for alle fem frem til 2022. Morten Dahm Kjaergaard erkender, at det kan få nogle spillere til at søge vaek fra den aarhusians­ke klub, og han er opmaerksom på at undgå splid i truppen.

»Der er selvfølgel­ig altid nogle spillere, som overvejer deres situation i klubben, og om de skal blive, hvis deres konkurrent på samme position har fået en aftale. Vi har vaeret åbne og sagt, det er sådan her, vi gør, og den her raekkefølg­e, vi gør det i. Vi har endnu ikke kunnet maerke noget på traeningen eller truppen, der traekker indsatsen og kulturen ned. Men det er selvfølgel­ig en udvikling, vi skal vaere sindssygt skarpe på som traenertea­m og ledelse,« siger Morten Dahm Kjaergaard.

Potentiale og betydning

Den aarhusians­ke klub, der holder til på Riisvangen i Aarhus,

har omkring 27 spillere til rådighed i truppen. Tidligere har der vaeret en større udskiftnin­g i truppen fra saeson til saeson, men det vil Morten Dahm Kjaergaard gerne lave om på. Cheftraene­ren vurderer, at de fem kontrakter kan vaere med til at sikre aarhusiane­rne en stabil stamme at udvikle videre på.

»Det betyder rigtig meget. Vi kan holde sammen på en større gruppe og undgå, at der er andre klubber, som kommer og plukker dem fra os, uden vi bliver økonomisk kompensere­t. Vi kan derved bygge videre på gruppen fra foråret. Det er noget af det vigtigste for at blive dygtigere og opnå succes på den lange bane, vil jeg vurdere. Det er rigtig fedt, at vi er kommet dertil, hvor vi kan investere i at have den samme trup over tid,« siger han.

Aarhus Fremad har med de fem kontrakter forsøgt at sikre sig de spillere med størst potentiale og betydning for holdet, fortaeller Morten Dahm Kjaergaard.

»Det nemmeste havde selvfølgel­ig vaeret, hvis vi havde haft råd til at skrive under med hele vores trup. Men det er økonomien ikke til endnu. Vi er startet med fem spillere indtil videre. Det er selvfølgel­ig nogle af de fem, der har vaeret interesse for udefra, som andre klubber kunne vaere interesser­et i at tilknytte, samt spillere, som spillemaes­sigt har vist sig godt frem og har haft en vigtig rolle i det netop overståede forår. Det er selvfølgel­ig noget, vi ønsker at bygge holdet op omkring,« siger cheftraene­ren.

Første division på sigt

Aarhus Fremad glippede oprykninge­n til første division i sidste spillerund­e trods en sejr på 7-0 over BK Frem. FC Helsingør avancerede i stedet på en bedre målscorer efter at have spillet uafgjort mod Jammerbugt. Det har dog ikke taget modet fra aarhusiane­rne, som efter en sommerferi­e på tre uger atter er klar til en ny saeson. Klubben samt cheftraene­r Morten Dahm Kjaergaard har en åben målsaetnin­g om at rykke op til den danske første division inden for de kommende to saesoner, hvilket de fem kontrakter er en udmelding om.

»Tankerne er jo at bygge et hold over laengere tid, så vi kan blive dygtigere jo mere tid, vi har sammen, og skabe en udvikling, der gør, at vi kan blive ved med at vaere et tophold i anden division og på sigt naerme os første division. Så kontrakter­ne er en investerin­g deri,« siger Morten Dahm Kjaergaard.

Der er selvfølgel­ig altid nogle spillere, som overvejer deres situation i klubben, og om de skal blive, hvis deres konkurrent på samme position har fået en aftale. MORTEN DAHM KJAERGAARD, AARHUS FREMAD-TRAENER

 ??  ?? Cheftraene­r i Aarhus Fremad Morten Dahm Kjaergaard­s ambition er, at klubben skal etablere sig som et tophold i anden division og på sigt naerme sig første division. Arkivfoto
Cheftraene­r i Aarhus Fremad Morten Dahm Kjaergaard­s ambition er, at klubben skal etablere sig som et tophold i anden division og på sigt naerme sig første division. Arkivfoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark