Jyllands-Posten

Nyt pop-up galleri på Kystvejen

-

Kunst: Annika Nuttall Gallery er et pop-up galleri på Kystvejen 21, som fejrer åbning fredag 13. november kl. 16.

Annika Nuttall Gallery har allerede solgt tre vaerker til Statens Kunstfond. 26årige Annika Nuttall udvaelger kun kunst, hun selv ville have haengende derhjemme, hun udvaelger vaerker i forskellig­e prisklasse­r, så alle kan vaere med, og så mener hun ikke, at kvoter for ligestilli­ng bør rykke ind på kunstens banehalvde­l.

Annika Nuttall Gallery åbnede sin første udstilling med kunstneren Johannes Holt Iversen i september 2019. Til november er galleriste­n Annika Nuttall klar med en udstilling med fokus på minimalism­e og den legende streg, som ligger dybt Annika Nuttall Gallerys dna.

Indtil nu har galleriet udelukkend­e huset mandlige kunstnere. Men i opposition til den aktuelle debat om at indføre kønskvoter for museer som et nødvendigt onde, der skal sikre ligestilli­ng, mener Annika Nuttall at indføring af kvoter tvaertimod kommer til at betyde eksklusion af et andet køn, nemlig maendende.

Som gallerist kigger hun først og fremmest på vaerkerne, materialer­ne og kvaliteten. Hvorvidt vaerkerne så tilfaeldig­vis er lavet af en mand eller en kvinde, er for hende uden betydning - det handler om vaerket, der skal haenge på vaeggen.

»Bare kunsten er i orden, for det er den, vi skal se på. Det synes jeg, er vigtigt at understreg­e. Det synes jeg da netop er feminisme, at man ser på kvaliteten, og så er man åben, at man ikke bliver sorteret fra, fordi man er mand,« fortaeller hun.

 ??  ?? Annika Nuttall erklar med en udstilling med fokus på minimalism­e. Pressefoto
Annika Nuttall erklar med en udstilling med fokus på minimalism­e. Pressefoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark