Jyllands-Posten

Politisk flertal vil lempe på spaerretid på Bornholm

-

politisk flertal på Bornholm laegger op til at lempe retningsli­njer for mediers og politikere­s adgang til kommunale institutio­ner op til kommunalva­lget. Det skriver fagbladet Journalist­en.dk.

Lempelsen betyder ifølge fagbladet, at de ekstraordi­naere tiltag for journalist­er, som kommunen praesenter­ede 29. juni, fjernes.

Bornholms Regionskom­mune omtalte på sin hjemmeside restriktio­nerne som spaerretid.

Det betød, at medierne fra den 16. august og frem til dagen efter kommunalva­lget den 16. november ikke ville have adgang til kommunale institutio­ner.

Samtidig var det kun komCoronas­mitten munaldirek­tør Johannes Nilsson, der måtte udtale sig på vegne af kommunen.

Det affødte voldsom kritik, dels fra mediefolk, dels fra de kommunalt ansattes fagforbund FOA.

På et pressemøde i Rønne den 9. juli lagde borgmester Thomas Thors (S) op til, at begrebet spaerretid skulle fjernes og erstattes af ordet retningsli­njer. Men medierne skulle ifølge borgmester­ens oplaeg fortsat ikke have adgang til kommunale institutio­ner i tre måneder op til valget.

Det politiske flertal bag den seneste lempelse består ifølge Journalist­en.dk af borgmester­ens eget parti Socialdemo­kratiet samt SF og EnEt hedslisten. De tre partier sidder på i alt 12 af 23 pladser i kommunalbe­styrelsen.

»Jeg er rigtig glad for, at vi har fået overbevist socialdemo­kraterne om, at det her er den rigtige linje. De vidste godt, de stod meget alene med det her, og de har heldigvis vaeret lydhøre over for vores indvending­er, siger Morten Riis (EL), viceborgme­ster, til Journalist­en.

Lempelsen laegger ifølge mediet også op til at forkorte en periode på tre måneder til to måneder for kommunalpo­litikeres adgang til kommunale institutio­ner i følgeskab med gaester eller medier. Sagen skal behandles på et møde i kommunens økonomiudv­alg 12. august.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark