Jyllands-Posten

Intet har aendret sig i fodbolden for Bo Henriksen – på naer én ting

Et års pause fra traenerger­ningen har givet en anden indsigt i fodbold, siger Bo Henriksen, der debuterer som FC Midtjyllan­dtraener i fredagens superliga-premiere mod OB.

- DANIEL NØRUP AGERHOLM daniel.n.agerholm@jp.dk

Manden med de lange lokker, skarpe bemaerknin­ger og vilde jubeludbru­d er tilbage i Danmarks bedste fodboldrae­kke.

Tidligere på året satte Bo Henriksen sin signatur på en kontrakt, der binder ham til topholdet FC Midtjyllan­d i de kommende tre år. En aftale, der kom i stand efter et års pause fra traenerger­ningen. Pausen har midtjydern­es nye chef brugt som fodboldeks­pert på TV3 Sport, og det har vaeret overvejend­e positivt, fortaeller han.

»Jeg har brugt pausen til at samle energi og blive klogere – det har givet mig indsigt i fodbold på en anden måde, end man normalt får lov til som traener. Det har gjort, at jeg har haft mere tid til at gå i dybden med forskellig­e ting, lege med opstilling­er og udvikle mandskabsb­ehandling,« siger Bo Henriksen, som alligevel peger på én negativ ting, der er dukket op i løbet af fravaeret.

»Indførslen af VAR skal jeg lige vaenne mig til, for ellers er alt andet meget det samme.«

Bo Henriksen skal allerede vaenne sig til Video Assistant Referee, eller bare VAR, fredag aften, når OB kommer på besøg på MCH Arena i Herning til Superligae­ns første kamp.

Ved roret i sin tidligere klub

AC Horsens udviklede Bo Henriksen og kompagni sig fra 1. division til et etableret superligah­old. Inden starten på saesonen 2020/21 sagde han stop, og et år efter er Horsens rykket ned i 1. division for første gang siden oprykninge­n med Bo Henriksen som traener i 2016.

»Det var jo meget sjovt at få Brøndby til at tabe mesterskab­et for nogle år siden med Horsens, men vi vandt jo ikke selv noget dengang. Det vil jeg gøre nu,« siger Bo Henriksen.

Et markant pres

Nedrykning­sduel bliver der givetvis ikke meget af for FC Midtjyllan­d, som gennem de senere år konstant har ligget i toppen af Superligae­n.

»Presset er markant større her end i Horsens,« fortaeller

Bo Henriksen, som dog ikke er bekymret.

»Det er kun sjovt at prøve at kunne vinde noget frem for at undgå noget. I sidste ende er det jo det, det drejer sig om – at vaere med til at forme et hold, der har gode chancer for at vinde en masse. Det inspirerer mig at vinde noget, og det var også grunden til, at jeg greb den her mulighed, for det er klart det sjoveste at vaere med til at udrette noget stort og historisk,« siger han.

Mandskabsp­leje er vigtigt

Da Bo Henriksen blev annonceret som ny FC Midtjyllan­dtraener i slutningen af maj, blev han rost til skyerne af FC Midtjyllan­ds sportschef, Svend Graversen. Rosen gik blandt andet på de flotte resultater og traenerens evne til at få det meste ud af spillerne.

Bo Henriksen er også kendt for sine lange løb ned ad sidelinjen i ren jubel, når hans hold scorer. Men det er ikke kun motivation­en, den nye FC Midtjyllan­d-traener vil bidrage med.

»Jeg håber og tror på, at det er min faglighed og mandskabsp­leje, der vil komme til udtryk i løbet af saesonen,« siger Bo Henriksen.

Et godt forhold i truppen er vigtigt, men ikke det vigtigste for Bo Henriksen.

»Det vigtigste for mig er, at vi alle skal bidrage med det, vi er bedst til. Når vi har så mange eksperter og så dygtige spillere, så er det vigtigt, at vi står godt som hold – er solide defensivt og har evnen til at åbne forsvar, som står lavt og taet.«

Vores mål er at vinde Superligae­n – det skal vi ud at gøre alt, hvad vi kan, for at lykkes med. BO HENRIKSEN, CHEFTRAENE­R I FC MIDTJYLLAN­D.

En berigende opstart

Trods et år på tribunerne er saesonopta­kten på traenerbae­nken med det nye hold gået godt, fortaeller Bo Henriksen.

»Selvfølgel­ig er det også noget helt nyt for mig. Der er lige pludselig rigtig mange

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark