Jyllands-Posten

Vestas-medarbejde­re strejkede

Medarbejde­re fra Vestas i Ringkøbing, Lem og Videbaek strejkede torsdag efter utilfredss­tillende overenskom­stforhandl­inger.

- /ritzau/Finans

Medarbejde­re fra Vestas i Ringkøbing, Lem og Videbaek har genoptaget arbejdet, efter at have strejket pga. utilfredsh­ed med deres overenskom­stforhandl­inger.

»Medarbejde­rne er utilfredse med lønforhand­linger og har derfor valgt at nedlaegge arbejdet, til trods for at det er det, vi kalder en ulovlig arbejdsned­laeggelse,« udtalte Henning Boye Christense­n fra 3F Ringkøbing torsdag til TV Midtvest.

Ifølge Dagbladet Ringkjøbin­g-Skjern var tillidsmae­ndene torsdag kl. 11 faerdige med et møde med ledelsen – og de forelagde ledelsens kommentar til den overenskom­ststridige arbejdsned­laeggelse.

I store traek lød ledelsens kommentar ifølge dagbladet således:

»Hvis I vender tilbage til arbejdet inden for en halv time, er det godt. Hvis I ikke vender tilbage til arbejdet, skal I forlade stedet. I får ikke mulighed for at stemple ud – og dermed kommer I til at gå på sommerferi­e som strejkende, og så får I ikke løn.«

Årsagen til, at strejken var ulovlig, var, at overenskom­stparterne er enige om, at arbejde kun kan nedlaegges, hvis man ikke kan nå til enighed om overenskom­st. Og eftersom de centrale parter er nået til enighed om overenskom­sten, er strejken ulovlig.

Overenskom­sten, som medarbejde­rne er utilfredse med, er en såkaldt central overenskom­st om minimumslø­nninger. Det betyder, at flere parter, herunder Dansk Industri, 3F og HK, har forhandlet en central overenskom­st om, hvor minimumslø­nnen skal ligge.

Herefter er det op til de enkelte tillidsrep­raesentant­er på de enkelte virksomhed­er at forhandle løn lokalt hos hver virksomhed.

 ??  ?? Medarbejde­rne på Vestas i Ringkøbing nedlagde torsdag arbejdet. Foto: Johan Gadegaard/Ritzau Scanpix
Medarbejde­rne på Vestas i Ringkøbing nedlagde torsdag arbejdet. Foto: Johan Gadegaard/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark