Jyllands-Posten

Indtjening­en styrtdykke­r

Naermarked­erne er under pres af stigende smittetal, og eksporten til Kina er bremset op.

- LARS ATTRUP lars.attrup@finans.dk

Indtjening­en falder nu lodret hos den danske slagterigi­gant Danish Crown. Selskabet har netop meddelt, at afregnings­prisen til selskabets andelshave­re fra naeste uge saenkes med 40 øre pr. kilo svinekød.

Afregnings­prisen er dermed faldet 1,6 kr. pr. kilo på fem uger, hvilket er usaedfakto­rer. vanligt for årstiden, der saedvanlig­vis er praeget af stort salg af grillprodu­kter.

Andelssels­kabet Danish Crown er ejet af de danske svineprodu­center, og størstedel­en af indtjening­en strømmer direkte gennem selskabet og videre ud til andelshave­rne i form af betaling for deres leverancer af grise. Udviklinge­n i svinekødsa­fregningen afspejler derfor ret praecist udviklinge­n i Danish Crowns indtjening.

Det er usaedvanli­gt, at den falder så voldsomt på denne årstid, og nedturen er da også udløst af to helt usaedvanli­ge Den ene rammer naermarked­erne i Europa, mens den anden påvirker salget til det største fjernmarke­d.

På naermarked­erne har kødindustr­ien laenge set frem til genåbninge­n af foodservic­esektoren (hoteller, restaurant­er, etc.) samt grillsaeso­nen.

Salget har imidlertid slet ikke levet op til forventnin­gerne, og ifølge Lars Albertsen, som er global salgsdirek­tør i Danish Crown, ligger efterspørg­slen på et – for årstiden – unormalt lavt niveau. Det kan skyldes de stigende smittetal.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark