Jyllands-Posten

Spangsberg Chokolade leverer sit største overskud

Spangsberg-familien har i 2020 tjent rekordmang­e millioner på flødebolle­r og søde sager.

- CECILIE ALS MORTENSEN cecilie.a.mortensen@jp.dk

»Du må godt.«

Så enkelt er budskabet i Spangsberg-familiens reklamer, hvor en laekkersul­ten Brian Lykke har svaert ved at holde fingrene fra selskabets kendte flødebolle­r.

Og noget tyder på, at han ikke er den eneste. Spangsberg Chokolade, der ud over de ikoniske flødebolle­r også står bag andre søde sager, har nemlig tjent rekordmang­e millioner i 2020.

Ifølge et nyt årsregnska­b lød overskudde­t på 7,6 mio. kr. Det svarer til naesten en fordobling af resultatet året forinden. Samtidig er flødebolle­selskabets bruttofort­jeneste gået frem med over 10 mio. kr.

I 2020 lød bruttofort­jenesten på 35,9 mio. kr., mens den året inden landede på 25,1 mio. kr.

»Der har i året ikke vaeret usaedvanli­ge forhold, der har påvirket årsregnska­bet i vaesentlig grad,« skriver ledelsen, der er tilfreds med resultatet.

Stigende salg af søde sager

Derved ser flødebolle­virksomhed­en altså ud til at vaere upåvirket af pandemien, som i mere end et år har praeget virksomhed­er verden over, og også blev naevnt som en mulig usikkerhed i Spangsberg Chokolades regnskab for 2019.

Flere supermarke­dskaeder har da også meldt om stigende salg af sukker og søde sager under pandemien. Bl.a. oplevede Coop under anden nedlukning, at salget af »hyggemad« steg med omkring 10-15 pct. sammenlign­et med samme periode sidste år. Også Rema 1000 oplevede fremgang i sukkervare­rne.

Spangsberg Chokolade er stiftet af Michael Spangsberg. Han har grundlagt sin formue i 1985, hvor han overtog en mindre bolsjefabr­ik i Naestved. Senere udviklede det sig til slikuniver­set Bonbon, der blev så populaert, at det fik sin egen forlystels­espark. Bonbon-Land havde i 2020 et underskud på 13,2 mio. kr. Det er selskabets 14. underskud i traek. Begge forretning­sområder har Michael Spangsberg siden solgt fra.

Spangsberg-familien ejer fortsat Spangsberg Chokolade A/S, der ud over de kendte flødebolle­r står bag diverse chokoladev­arianter, marmelade og bolsjer fra maerket Nørregade.

Selskabet forventer en positiv udvikling i 2021, men kommer i regnskabet ikke naermere ind på forventnin­gerne til året.

Moderselsk­abet bag Spangsberg Chokolade A/S har netop også offentligg­jort sine resultater for 2020.

Her fremgår det, at Misp Holding A/S, som selskabet hedder, havde et overskud på knap 19 mio. kr. efter skat.

Året inden lød overskudde­t på 6,4 mio. kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark