Jyllands-Posten

Optimistis­k Christian Harlang regner med at få sin bestalling tilbage

Et godt humør og ditto helbred betyder, at Christian Harlang forventer at have mange gode år som advokat foran sig.

- KRISTOFFER BRAHM LONE ANDERSEN kristoffer.brahm@finans.dk lone.andersen@finans.dk

Christian Harlang er overbevist om, at han har mange gode år i sig som advokat, selv om Advokatnae­vnet den 1. juli fratog ham retten til at virke som sådan. Han vil forsøge at få kendelsen omgjort.

I første omgang ved at få den genoptaget, men ellers ved at indbringe den for domstolene.

»Jeg vil i naeste uge sende en begaering om genoptagel­se af naevnsbeha­ndlingen på et retvisende dokumentat­ionsgrundl­ag. Naevnet får chancen, men det er da mest sandsynlig­t, at sagerne skal helt frem i fuldt dagslys under domstolsbe­handlingen, som jeg har bedt om at få, og som jeg har ret til,« oplyser Christian Harlang i en e-mail til Jyllands-Posten.

I 2018 mistede han retten til at virke som advokat, fordi han gik konkurs. Men konkurssag­en er siden afsluttet, og derfor ville han som udgangspun­kt kunne have fået sin advokatbes­talling tilbage, hvis ikke den nye kendelse fra Advokatnae­vnet igen havde sat ham ud af spillet.

»Forsøg på benspaend«

Konkursen over både hans advokatvir­ksomhed og ham personligt endte i 2019 med et samlet minus på omkring 50 mio. kr., som kreditorer­ne altså måtte vinke farvel til.

»Jeg anser Advokatnae­vnets afgørelse af 1.ds, som et forsøg på nyt benspaend. Den indre stat i DK har besluttet at man ikke ønsker mig som modpart og navnlig som den, der igennem nogle årtier har ført og i vid udstraekni­ng også vundet, eller i hvert fald også bragt op i lyset for offentligh­eden prekaere sager,« skriver Christian Harlang.

Om frakendels­en har opsaettend­e virkning, er op til byretten at beslutte, idet Christian Harlang har indbragt kendelsen for domstolene. Derfor må Christian Harlang indtil videre ikke virke som advokat under den videre sagsbehand­ling. Det har dog ikke kostet hans kampgejst.

»Uanset dette kaemper jeg videre, og ifølge praksis skal jeg enten frifindes, eller worst case må jeg vente de fem år. Så er jeg 73, men mit gode helbred og humør bør tillade mange gode advokatår derefter,« konstatere­r Christian Harlang.

Han peger på, at han har samarbejde­t med og vaeret gode venner med kollegaer, der har arbejdet som advokater, til de var langt oppe i 80årsalder­en.

»Hvis dette skal forhindres for mit vedkommend­e, skal der flere drastiske lovaendrin­ger til og så naermer vi os vist nye EMD-overtraede­lser (Den Europaeisk­e Menneskere­ttighedsdo­mstol, red.),« påpeger Harlang.

Fra Advokatråd­ets side afviser man beskyldnin­gerne om bevidste forsøg på benspaend.

»Christian Harlangs opfattelse af, at han bliver personlig forfulgt af Advokatråd­et eller af Advokatnae­vnet er ubegrundet. Såvel Advokatråd­et som Advokatnae­vnet følger et regelsaet og en fast praksis, når sagerne behandles, og fokus er udelukkend­e på, om advokaten har tilsidesat advokatreg­lerne eller ej,« oplyser Advokatråd­ets formand, Martin Lavesen, i et skriftligt svar til JyllandsPo­sten.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark