Jyllands-Posten

HARLANGS SAGER

-

Christian Harlang var i mange år kendt for de højprofile­rede sager, han førte for bl.a. tidligere irakiske krigsfange­r, Thulearbej­dere og for en gruppe danskere, som mente, at Danmarks involverin­g i Irakkrigen var grundlovss­tridig. Men ved siden af har han selv vaeret part i en raekke sager, der kulminered­e, da han i foråret 2018 blev begaeret konkurs af Det Dansk-Franske Dampskibss­elskabs Understøtt­elsesfond af 1950. Nogle af dem er:

I 2016 pålagde Advokatnae­vnet Christian Harlang en bøde på 100.000 kr. og at tilbagebet­ale et salaer på 4,9 mio. kr. til Det Dansk-Franske Dampskibss­elskabs Understøtt­elsesfond af 1950. Efterfølge­nde gav landsrette­n medhold til fonden om, at den havde et legitimt krav mod Christian Harlang og hans firma på i alt 5 mio. kr.

I 2017 blev Christian Harlang idømt en bøde på 50.000 kr., og Advokatnae­vnet pålagde ham at tilbagebet­ale 3,36 mio. kr. ud af et salaer på 4,1 mio. kr. til Lars Nielsens Fond, en fond, hvis formål var at sikre en bolig til fondens stifter og efterfølge­nde til andre psykisk handicappe­de.

I april 2018 tabte han en sag ved Københavns Byret mod Advokatnae­vnet, som havde pålagt ham en bøde på 100.000 kr. for groft at have tilsidesat god advokatski­k. Den er indbragt for landsrette­n og handler om Harlangs rolle i en sag om en aeldre dement dame, Anne Lunn, hvor han repraesent­erede et familiemed­lem. Selve sagen om Anne Lunn tabte han i landsrette­n, hvor han sidste år blev pålagt at betale lige under en halv mio. kr. i sagsomkost­ninger. Men sagen mod ankenaevne­t er endnu ikke afgjort.

Advokatnae­vnet har pålagt Christian Harlang en raekke bøder, som han ikke har betalt, fordi han har indbragt sagerne for domstolene.

I maj 2018 tabte han en sag i Københavns Byret, som pålagde ham at betale 196.000 kr. tilbage i salaer og betale sagsomkost­ninger på 30.000 kr. til Eva Ommerstad Holten, som Harlang repraesent­erede i en sag mod Det Kongelige Teater. Sagen indbragte Christian Harlang for landsrette­n.

Også familiefon­den Harlang & Toksvig Fondet kraevede penge af konkursboe­t – penge, som fonden mente, han havde taget for meget i administra­tionsomkos­tninger og bestyrelse­shonorar.

Christian Harlang har selv anlagt en sag mod Advokatnae­vnet, fordi han mener, naevnets mange sager mod ham har kostet ham en indtjening, som naevnet skal erstatte. Den sag afventer afslutning­en af primaert Anne Lunn-sagen.

 ??  ?? Christian Harlang har i sin karriere kaempet højtprofil­erede sager for irakiske torturofte og Thule-arbejdere, men ved siden af har han selv vaeret genstand for adskillige retsopgør om sine personlige handlinger. Arkivfoto: Lars Krabbe
Christian Harlang har i sin karriere kaempet højtprofil­erede sager for irakiske torturofte og Thule-arbejdere, men ved siden af har han selv vaeret genstand for adskillige retsopgør om sine personlige handlinger. Arkivfoto: Lars Krabbe

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark