Jyllands-Posten

Aarhus Airport: Vi har mere på paletten end før coronakris­en

Ambitioner­ne er store i Aarhus Airport, der investerer 140 mio. kr. midt i den største krise for luftfarten. Direktør Nicolai Krøyer forventer en hurtig opblomstri­ng af trafikken efter et par barske år.

- JENS ERIK RASMUSSEN jenserik.rasmussen@finans.dk

Aarhus Airport var lukket i et par måneder i foråret, da pandemien i Danmark rasede. Nu er der imidlertid langsomt ved at komme gang i trafikken i lufthavnen, som midt i den vaerste krise for luftfarten investerer et stort trecifret millionbel­øb i fornyelse og moderniser­ing.

»Bolden begynder nu at rulle for flytrafikk­en, og det vil tage fart i de kommende måneder og i efteråret og vinteren,« siger Nicolai Krøyer, der den 1. marts tiltrådte som direktør i Aarhus Airport. Han er fortrøstni­ngsfuld i forhold til fremtiden for luftfarten og ikke mindst for vaekstmuli­ghederne i Aarhus Airport:

»Vi har arbejdet hårdt under nedlukning­en og coronakris­en for at tiltraekke nye ruter. Meget er lykkedes, og der er mere på vej. Lige nu har vi mere på paletten, end da vi gik ind i coronakris­en. Det er positivt.«

Han fremhaever, at Ryanair i juli har åbnet ruter til Den graeske ø Korfu og Zadar i Kroatien. Det irske lavprissel­skab flyver til London fra midten af juli og til august genstartes ruten til Gdansk i Polen. Easyjet flyver til Berlin, ligesom Air Dolomiti letter i juli mod München, hvorfra der er gode forbindels­er videre ud i verden. Der er også kommet gang i chartertra­fikken, og det er isaer Århus Charter, som flyver fra Lufthavnen ved Tirstrup. Til efteråret åbner det svenske flyselskab Braathens Regional Airlines, BRA, ruter til Gøteborg og Stockholm samt fra december til Scandinavi­an Mountain Airports med adgang til skisportss­teder i Sverige og Norge.

Ambitioner­ne er da også store i lufthavnen, som før krisen havde omkring 500.000 passagerer i 2019. Målet er at nå 1,5 mio. rejsende i 2027 og 4 mio. passagerer om 20 år.

»Vi har styrket vores fokus på ruteudvikl­ing, og vi er i kontakt med mange flyselskab­er om mulige ruter. Vi leverer masser af data til flyselskab­erne, og det er vores bedste salgsargum­ent. Aarhus Airport ligger taet på Aarhus og et opland, hvor der er høje indkomster og store disponible beløb til at rejse for. Det er et godt grundlag for nye ruter, og det øger interessen hos operatører­ne,« siger Nicolai Krøyer. Han fremhaever, at erhvervsli­vet fylder mere i Aarhus og de naermeste kommuner end det gør i Gøteborg. Lufthavnen ved den svenske by har således vaesentlig­t flere ruter end Aarhus Airport, og det understreg­er ifølge lufthavnsd­irektøren det store potentiale.

Flere direkte ruter

De aggressive vaekstplan­er kraever, at der i de kommende år åbnes masser af nye ruter, der kan tiltraekke nye passagerer.

»Vi tror på, at der vil vaere behov for flere direkte ruter. I dag kører en del rejsende fra vores område til København eller Hamborg, når de skal rejse. Dem vil vi gerne kunne sende ud i verden fra Aarhus Airport.«

Nicolai Krøyer erkender, at det også vil kraeve, at man tager passagerer fra Aalborg lufthavn og Billund Lufthavn, hvis vaekstmåle­ne skal nås:

»Vi ser selvfølgel­ig på vores kolleger, som henter kunder i vores baghave. Vi tror på, at nye ruter, naerhed til Aarhus Airport og en ny og attraktiv lufthavn kan gøre kagen større og flytte markedsand­ele.«

Han er overbevist om, at flytrafikk­en nok skal komme tilbage i Aarhus Airport, og han forudser, at det vil gå hurtigere end i mange andre lufthavne:

»Vi havde 500.000 passagerer i 2019 og havde udsigt til 800.000 rejsende i 2020, da coronakris­en nulstilled­e luftfarten. Derfor ved vi, at interessen for at flyve fra Aarhus er til stede.«

Aarhus Airport har hidtil

 ??  ?? Vi har styrket vores fokus på ruteudvikl­ing, og vi er i kontakt med mange flyselskab­er om mulige ruter, siger Nicolai Krøyer, direktør i Aarhus Airport.
Vi har styrket vores fokus på ruteudvikl­ing, og vi er i kontakt med mange flyselskab­er om mulige ruter, siger Nicolai Krøyer, direktør i Aarhus Airport.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark