Jyllands-Posten

DE EJER AARHUS AIRPORT

-

Aarhus Kommune: 73,34 pct.

Norddjurs Kommune: 4,07 pct.

Syddjurs Kommune: 4,07 pct.

Staus A/S ved Jens Stausholm: 18,51 pct.

vaeret meget fokuseret mod forretning­strafikken og har et taet samarbejde med SAS, som flyver indenrigs til København med forbindels­er videre ud i verden. Det ventes imidlertid, at virtuelle møder vil erstatte mange erhvervsre­jser, og lufthavnen satser da også mere på de fritidsrej­sende.

»Vi vil have mere af det hele. Erhvervsli­vet vil rejse igen, og den trafik skal vi have vores del af. Lavprissel­skaberne er dygtige til at generere trafik med lave priser, og det får vi også mere af,« siger Nicolai Krøyer.

Lufthavnsb­ygning udvides

Aktuelt er det dog håndvaerke­rne som skaber den største aktivitet i Aarhus Airport. Lufthavnen er ved at blive udvidet og bygget om for 140 mio. kr. Lufthavnsb­ygningen vokser fra dobbelt størrelse, der bliver tre nye gates, en transitlou­nge i to etager, legeplads samt indendørs fodboldban­e og flysimulat­or. Også et nyt hotel med 37 vaerelser er på vej. Målet er at skabe en VIP-oplevelse med en ny og moderne lufthavn.

Det er Aarhus Kommune, den private investor Jens Stausholm og Syddjurs og Norddjurs Kommuner, som står bag udbygninge­n, der ventes at stå faerdig i sommeren 2022.

»Vi har dedikerede ejere, som tror på projektet. Vi ved, hvad vi vil, og det skaber tillid hos flyselskab­erne, når de erfarer, at vi investerer et trecifret millionbel­øb midt i den vel nok største krise for luftfarten,« siger Nicolai Krøyer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark