Jyllands-Posten

Nu skal smagsprøve­rne spises over hele byen og i en hel uge

Food Festival er blevet til Food Week, der nu finder sted midt i august.

-

Nok bliver det ikke Tangkrogen, der fyldt med boder byder indenfor på smagsprøve­r og gode handler af alskens karakterer.

Men Food Festival kommer der. Nu bare i hele byen og under navnet Food Week, skriver Food Aarhus i en pressemedd­elelse.

Programmet er klar til en ny form for madfestiva­l, der varer fra den 9. til 15. august og rummer mere end 50 arrangemen­ter, hvor der er noget for enhver smag og aldersgrup­pe.

4

»Vi ville simpelthen vaere sikre på, at vi kunne holde et brag af en madfest i år. Det betød, at vi fik en unik mulighed for at se på vores festival med friske øjne – og det har bl.a. resulteret i nye spektakula­ere lokationer og nye fantastisk­e samarbejds­partnere,« siger direktør for Food Aarhus Anna Lund.

Maritimt festivalom­råde

»Siden efteråret har vi vaeret i gang med at udvikle konceptet, og vi har aerlig talt haft en fest med det. Alle brikkerne er faldet på plads.«

Food Week kommer bl.a. til at foregå på et stort maritimt festivalom­råde på Kystpromen­aden ved Aarhus Lystbådeha­vn, hvor man kan smage på fisk, skaldyr og bobler. Også Salling Rooftop, ”Regnbuen” på taget af Aros og Den Gamle By er med på at give madoplevel­ser, og desuden kan man deltage i faellesspi­sninger og såkaldte food walks.

»Med food walks og faellesspi­sninger vil Food Week gerne vaere med til at styrke og genstarte faellesska­ber og sammenhold i alle dele af samfundet og hjaelpe glaeden på vej. Mad smager bare bedre, når man laver, spiser og oplever den sammen med andre,« mener Anna Lund, som også har den langsigted­e plan med madugen at styrke Aarhus som fødevarece­nter og kulturdest­ination.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark