Jyllands-Posten

Incy Jones

-

rød tråd. Det har vi her, og udvaelgels­en af numrene har vaeret en stor opgave, fordi Quincy Jones har arrangeret så meget. Vi har valgt at lave mange forskellig­e nedslag med kvindelig sanger, mandlig sanger, filmmusik, Count Basie og så videre, og så har vi besluttet kun at tage ét nummer fra hver plade, han har lavet med forskellig­e kunstnere,« siger Nikolai Bøgelund.

Fede ting i aermet

Til koncertern­e er der besøg af sangeren Karmen Rõivassepp, som bl.a. synger Diana Washington og Ella Fitzgerald, og sangeren Bobo Moreno, der bl. a. tager sig af Frank Sinatra og Ray Charles.

Han er dog ikke med lørdag, så der har dirigenten andre planer:

»Lørdag har vi nogle fede ting i aermet, hvor vi bl. a. får besøg af soul- og bluessange­ren Mike Andersen, der synger Ray Charles. Det må du gerne skrive, men vi har ellers ikke annonceret sangerne så meget i år, for hvor vi nogle gange blot er backing for en raekke sangere, er der i år mere fokus på selve orkestret,« siger Nikolai Bøgelund.

De fire koncerter i Ridehuset er indtil videre Quincy Jones eksklusivt for Aarhus Jazz Festival, men dirigenten afviser ikke, at showet kan opføres andre steder.

»Showet er lavet til at blive spillet nu i Ridehuset og ikke mere. Men nu ligger saetlisten der, vi har lavet videoer til og vi har arbejdet rigtig meget med det her show, som også vil passe fint til kulturhuse. Så hvem ved,« siger Nikolai Bøgelund.

Jeg har aldrig i mit liv lavet musik for at blive rig eller berømt. Hvis du taenker på penge, så forlader Gud rummet, og så er musikken ikke hellig mere. For mig er melodien Guds stemme. QUINCY JONES, KOMPONIST, ARRANGØR OG PRODUCER

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark