Jyllands-Posten

Elektrisk ponybil spaender musklerne

Ford klar med supersport­slig Mustang Mach-E GT, der yder 487 hk og klarer 0-100 km/t. på 3,7 sek.

- JENS OVERGAARD

Den nye elektriske verden byder på muskelkraf­t i lange baner. Det er den nye Ford Mustang Mach-E et godt eksempel på. Hvis du skulle synes, den foreløbige topmodel med firehjulst­raek og 351 hk ikke er nok, så er Ford klar med en mere hidsig overbygnin­g. Det drejer sig om Mustang Mach-E GT, der byder på hele 487 hk og et moment på heftige 860 Nm, hvilket betyder, at den firehjulst­rukne elbil kan klare 0-100 km/t. på 3,7 sek. Det bringer den på højde med f.eks. den kommende Kia EV6 GT med 585 hk, hvor det magiske tal hedder 3,5 sek.

Ford har også allerede prisen klar på bilen, som nu kan bestilles på nettet og er 636.360 kr. Det er ca. 156.000 kr. mere end Mustangen med

M440i ikke så let i bagenden, som vi godt kunne taenke os. Jo, måske hvis du saetter bilen i Sport-mode og/eller indstiller dine foretrukne indstillin­ger i Individual, så kan bilen bringes i en opsaetning, hvor du maerker køredynami­kken, men hvem gør det til hverdag?

Klaeber til asfalten

I en hverdagssi­tuation med høj sol og fuglefløjt vil du ofte nyde at cruise i Eco pro-indstillin­gen, der giver mindst motorlyd, men vil gerne have lidt fornemmels­e af bred bagende og alt, hvad det medfører af styrehjael­p f.eks. ved udgangen af et snaevert sving eller rundkørsel.

Det får du ikke i M440i, for bagenden klaeber til asfalten, som var den sømmet fast. Det er med garanti effektivt i en fiktiv jagt på hurtige omgangstid­er, men til hverdagskø­rsel opleves bilen som unødigt tung og uden den legesyge fornemmels­e, som 385 hk burde levere.

Foruden firehjulst­raekket er M440i udstyret med et batteri til 48V-teknologie­n, og det betyder tilsammen ekstra kilo foruden de forstaerkn­inger, som en åben bil altid skal have. Det medfører, at bilens såkaldte køreklare vaegt kommer op på hele 1.965 kg.

Afslappet cruiser

Vores testbil åbner og lukker taget på 18 sek. op til 50 km/t., og det kører som smurt i tysk ingeniørku­nst. Her er ingen mislyde, og i bagagerumm­et har BMW gjort sig umage, for når taget er i brug, kan du slå en lille klap frem og udnytte hele rummet. Det giver 385 liter bagageplad­s, og det er paent. Ligger kalechen nydeligt foldet sammen, er der i sagens natur ikke meget plads i bagagerumm­et.

Bag rattet og med taget lukket opleves M440i praecis som alle andre åbne biler i denne klasse:

fører og passager. Det kraever vel at maerke, at vindskaerm­en er monteret, men den er heldigvis både nem at montere og bundsolidt bygget. Selve kalechen kan køres op og ned på rimelige 18 sek.

Konklusion

385 hk og åben BMW lyder som en helt perfekt opskrift. Desvaerre udebliver magien, for M440i er firehjulst­rukket, og det tager den hverdagsag­tige legesyge ud af den ellers lynhurtige og stilige sommerbil.

 ??  ?? Den hurtige Mustang Mach-E GT er optimeret med en dynamisk sportsunde­rvogn og specielle bremser fra Brembo. Foto: Ford
Den hurtige Mustang Mach-E GT er optimeret med en dynamisk sportsunde­rvogn og specielle bremser fra Brembo. Foto: Ford
 ??  ??
 ??  ?? Firehjulst­raekket hjaelper bilen sikkert rundt i sving, men opsaetning­en gør den også tung.
Firehjulst­raekket hjaelper bilen sikkert rundt i sving, men opsaetning­en gør den også tung.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark