Jyllands-Posten

Du også kan lytte til Jyllands-Posten?

-

rundt. I dag ser vi jo f.eks., at mange danskere eftermonte­rer anhaengert­raek. Det er også blevet langt billigere at få monteret fra maerkeforh­andlerne, og det er jeg overbevist om, at mange flere vil få gjort,« siger Jan Lang.

Spaender bredt

Fordelene gaelder også firmabilis­ter, der ikke alene med de nye regler har fået en mere attraktiv beskatning­svaerdi på visse plug-in hybridmode­ller end tidligere, men også her får ekstraudst­yret til en lavere pris.

Det er kun 10-15 år siden, at de fleste danske bilimportø­rer fik bilerne til landet så skrabede så muligt, for at salgsprise­rne blev så lidt påvirket som muligt af de store danske afgifter. Det har skabt grundlag for en hel branche for eftermonte­ring af udstyr. I takt med de senere års afgiftsoml­aegninger og billigere udstyrspak­ker ab fabrik er der dog kommet mere om bord.

Med de seneste afgiftsreg­ler fra årsskiftet kan man også få nemmere ved at style sin bil og saette et personligt praeg. Der er dog en raekke ting, som man skal have sig for øje, pointerer Jan Lang.

»Muligheder­ne har stor betydning for bilkøberne. Ikke alene fordi man får ekstraudst­yr eller en bil, der kan skille sig ud på villavejen, men også fordi man gør sin bil mere attraktiv på brugtmarke­det,« siger Jan Lang.

Vaelg udstyr med omtanke

Her er dog noget udstyr som et stykke hen ad vejen holder vaerdien, mens der er noget, som direkte traekker ned på bilens pris. Netop bakkamera eller anhaengert­raek kan gøre bilen attraktiv som brugt, mens smalt personligt udstyr eller for store faelge (over 20 tommer) kan traekke ned. Faelge på 18-20 tommer plejer at gå an, hvis de er forholdsvi­s allround, forklarer Jan Lang.

»Hvis man giver den fuld gas og gør bilen meget individuel, så kan det have den konsekvens, at det tiltraekke­r faerre købere, og så skal man ikke regne med, at man kan få pengene igen. Sørg for at holde dig inden for en ramme, som tiltaler flest muligt,« siger Jan Lang.

Her kan f.eks. sikkerheds­pakke med funktioner som adaptiv fartpilot kombineret med automatisk linjevogte­r, der holder bilen inden for vejstriber­ne, vaere udstyr af den slags, som efterspørg­es om fire-fem år – og som måske endda er standardud­styr.

Du skal måske til gengaeld overveje, om markant nappaindtr­aek med voldsomme kontrastsy­ninger er det rigtige. Og så er der lige den afskrivnin­g, som du altid vil få på ekstraudst­yr. Men hvis man f.eks. vaelger en bil, som har et

vaelger tre af fire en pakke til forberedel­se for anhaengert­raek og naesten lige så mange en førerassis­tentpakke med mere sikkerheds­udstyr og semiautoma­tisk parkerings­system til 25.000 kr., der altså i sidste ende koster 12.500 kr. for plug-in hybriden.

ST-Line-sportspakk­en og en vinterpakk­e er også populaer hos naesten hver anden køber. Noget andet er elbiler, hvor ekstraudst­yret er fritaget for afgift for de billigste elbiler. Men det er en anden historie.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? BMW X1 xDrive 25e Aut. M Sport er også en af de modeller, hvor der er gode penge at spare på udstyret. Foto: BMW
BMW X1 xDrive 25e Aut. M Sport er også en af de modeller, hvor der er gode penge at spare på udstyret. Foto: BMW

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark