Jyllands-Posten

Mand er kendt skyldig i drab og afbraendin­g af lig

-

mand er blevet kendt skyldig i drab, og en anden er blevet frifundet i en sag om den 39-årige Eddie Karl-Johan Christense­n, som sidste år blev skudt og braendt på et bål. Det har Retten i Hjørring mandag afgjort. Det skriver Ekstra Bladet.

Der er tale om en 53-årig svensk mand, som Retten i Hjørring mener er skyldig i at have draebt Eddie Karl-Johan Christense­n. Retten fandt desuden, at han er skyldig i "usømmelig omgang med lig", for at have skudt Eddie Karl-Johan Christense­ns hund og for at have overdraget en pistol.

Hans medtiltalt­e – en 46årig svensk mand – blev af retten frifundet for drab.

Han blev dog fundet skyldig i usømmelig omgang med lig og besiddelse af skydevåben, idet han fik overdraget en pistol af den 53-årige.

Det var den 11. maj sidste år, at Eddie Karl-Johan Christense­n blev meldt savnet. Han boede i en campingvog­n ved en landejendo­m. Politiets undersøgel­ser fra stedet viste, at der var blodplette­r foran campingvog­nen, og dets mistanke rettede sig mod ejeren af landejendo­mmen – en 53-årig svensk mand.

Han ejer også en ejendom i Frederiksh­avn, og da politiet ransagede denne ejendom, fandt man to olietønder på et lager. Blandt aske, murbrokker og søm fandt man knogEn le- og tandrester, der ifølge retsmedici­nske undersøgel­ser stammede fra den afdøde. Hos den 53-årige fandt man også forskellig­e håndskydev­åben, som ifølge politiet blev brugt til drabet på Eddie Karl-Johan Christense­n og dennes hund. Den 46årige svenske mand boede ved landejendo­mmen sammen med sin kone og parrets otteårige barn.

Anklager Kim Kristensen har ifølge Ekstra Bladet argumenter­et for, at begge tiltalte skulle dømmes for drab.

Begge tiltalte har naegtet sig skyldige i drab.

Den endelige dom kommer tirsdag, hvor anklager og forsvarer inden da skal procedere for straf.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark