Jyllands-Posten

Venstre stiller ikke op i Vallensbae­k

- IDA SEJERSDAL DREIAGER ida.s.dreiager@jp.dk

Når vaelgerne i Vallensbae­k til november går i stemmeboks­en for at saette deres kryds, må de saette det et andet sted end liste V.

Det er nemlig »ikke lykkedes« at få nogen til at stille op, siger formand for Venstre i Vallensbae­k Niels Jørgensen, der selv er 76 år og synes, at han har »nået aldersgrae­nsen«, da han også har sit eget firma.

Niels Jørgensen repraesent­erede ene mand Venstre i kommunalbe­styrelsen i flere valgperiod­er, inden partiet blev stemt ud i 2017. Ved samme valg fik De Konservati­ve 51,1 pct. af kommunens stemmer, og lokalforma­nden mener, at den store arbejdsbyr­de ved udsigten til at vaere ene repraesent­ant for sit parti afskraekke­r mange.

Men han fortaeller også, at den interne uro i Venstre har haft betydning:

»Vi har mistet medlemmer i forbindels­e med håndtering­en af Lars Løkke og siden Inger Støjberg. Vi får jo ikke en støtte, som da Løkke eller Fogh var på toppen. Der var befolkning­ens opbakning til partiet anderledes.«

Venstre stiller op i landets 97 andre kommuner, men ved i hvert fald de seneste fire kommunalva­lg har partiet haft kandidater i alle kommuner. Det viser Danmarks Statistiks opgørelse, der har data tilbage til valget i 2005.

Venstres partisekre­taer,

Christian Hüttemeier, kalder det »super aergerligt«, at det ikke er lykkedes at stille op i Vallensbae­k.

Hvad taenker du om, at formanden for Venstre i Vallensbae­k oplever, at det, der foregår på Christians­borg i partiet, også påvirker Venstre i Vallensbae­k?

»Vi ved godt, at når der er intern uro, så koster det på opbakninge­n« – det vaere sig i forhold til vaelgere, og hvem der har lyst til at engagere sig i partiet. Det tror jeg, alle partier, der er gået igennem en turbulent periode, kender. Nu handler det så om at se fremad – og det skal vi også i Vallensbae­k – så vi kan sikre, at de igen får Venstre-folk på stemmesedl­en.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark