Jyllands-Posten

Haeren er gået i gang med at fragte benzin under britisk krise

Efter slåskampe og kaos ved tankstatio­ner skal haeren denne uge forsøge at afhjaelpe britisk chaufførkr­ise.

-

Den britiske haer er mandag formiddag begyndt at hjaelpe til med at levere benzin under landets chaufførkr­ise.

Således kan man på billeder bragt af Sky News se ansatte i haeren ankomme til et lager hos olie- og energisels­kabet BP.

Flere fra haeren baerer camouflage­tøj, mens de går ind på oliegigant­ens områder.

I alt har den britiske regering bedt 200 soldater – heriblandt 100 chauffører – om at bidrage under den akutte mangel på chauffører, som har resulteret i lang kø ved mange tankstatio­ner.

De fleste af soldaterne er ifølge Sky News sat ind i London og den sydøstlige del af landet, hvor mangelsitu­ationen er vaerst.

Organisati­onen for benzinforh­andlere Petrol Retailers Associatio­n oplyser, at krisen stort set er ovre i Skotland samt den nordlige og centrale del af England.

Bedring hver dag

Også den britiske regering melder ifølge Reuters om bedring efter kaotiske scener sidste uge. På nogle tankstatio­ner var der således slåskampe. Andre steder kunne man se folk haelde benzin på gamle vandflaske­r.

»Som en ekstra forholdsre­gel har vi sat de ekstra chauffører ind,« siger finansmini­ster Rishi Sunak til LBC Radio ifølge Reuters.

»Situatione­n har vaeret i bedring hver eneste dag i over en uge. Det bliver bedre, og mens efterspørg­slen stabiliser­er sig, er forventnin­gen, at tingene vil løse sig.

Det er mangel på lastbilcha­uffører, der har gjort det svaert for landets tankstatio­ner at få leveret benzin.

Mange udenlandsk­e chauffører er rejst tilbage til deres hjemland under coronakris­en og efter brexit. Samtidig har pandemien gjort det svaert at gennemføre køreprøver for nye potentiell­e lastbilcha­uffører.

I alt vurderer industrien selv, at der er behov for omkring 100.000 yderligere lastbilcha­uffører.

Den britiske organisati­on for benzinforh­andlere oplyser, at 22 pct. af tankstatio­ner i London og det sydøstlige England mandag fortsat er løbet tør. Det ventes at tage en uge til 10 dage, før beholdning­erne igen er på normalt niveau.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark