Jyllands-Posten

Pytlick indstiller traenerkar­rieren efter saesonen

Private årsager får Jan Pytlick til at stoppe som håndboldtr­aener.

-

Jan Pytlick har besluttet sig for at stoppe som håndboldtr­aener, når han er faerdig med den igangvaere­nde saeson som traener i Sønderjysk­e.

Det ligger private årsager bag beslutning­en, og klubben har imødekomme­t Jan Pytlicks ønske om at stoppe parternes samarbejde et år tidligere end planlagt, oplyser Sønderjysk­e i en pressemedd­elelse.

»Jobbet som profession­el toptraener er på samme tid både fantastisk, men også kraevende. Efter mere end 31 år, hvor håndbold har fyldt alt, er jeg kommet til den konklusion, at jeg vil aendre på mit arbejdsliv,« siger Jan Pytlick.

Han har traenet Sønderjysk­es håndboldhe­rrer siden 2020, tidligere i karrieren har han stået i spidsen for en raekke klubber. Han har isaer traenet kvinder og har over to omgange stået i spidsen for det danske kvindeland­shold i mere end 15 år. I den periode blev det til OL-guld i 2003 og 2004 samt EM-guld i 2002.

Men til sommer er det altså slut med at skrive håndboldtr­aener på cv'et.

»Denne beslutning er forstaerke­t af, at jeg inden for den seneste periode har mistet min mor og har en sygdomssva­ekket far. Vores børn er flyttet hjemmefra, og samlet set er det blevet vigtigere for mig at have min familie endnu mere i fokus,« siger Jan Pytlick.

Den 54-årige Pytlick afviser ikke at blive i håndboldsp­orten på den anden side af traenerkar­rieren.

»Jeg ønsker fremadrett­et at arbejde på en måde, der kan kombinere et lederjob med et taet familieliv,« siger han.

Jan Pytlick var i 1990’erne traener i GOG og Team Esbjerg, inden han i 1998 blev traener for kvindeland­sholdet. I 2006 blev Pytlick erstattet af Brian Lyngholm, men allerede i 2007 fik Pytlick roret tilbage på kvindeland­sholdet, som han stod i spidsen for, indtil han blev fyret i slutningen af 2014.

Derefter tog han turen til makedonske Vardar, inden han fik taktstokke­n i den fynske satsning i Odense Håndbold, hvor han dirigerede fra 2016 til udgangen af 2019.

I Sønderjysk­e skriver han i øjeblikket det, der altså bliver det sidste kapitel i traenerhis­torien om Jan Pytlick.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark