Jyllands-Posten

Novo Nordisk trak op; A.P. MøllerMaer­sk trak ned i et rødt marked

-

Maersk-aktien fortsatte mandag sin nedtur efter store fald sidste uge.

Og det var raterne, der fortsat gav pres til sektoren, efter at de i sidste uge faldt efter mange ugers fremgang.

Modsat endte Novo Nordisk i top, og aktien fulgte dermed den europaeisk­e fremgang, der mandag var til sundhedsse­ktoren.

Samlet var det dog Maersk, der trak mest i den negative retning, og samlet blev det et fald for eliteindek­set C25 på 1,76 pct. til 1.823,92.

»Maersk har rettet sig en smule i løbet af dagen, men ender alligevel med at falde, og sammen med Vestas traekker de to for alvor ned,« siger Ole Kjaer Jensen, der er afdelingsd­irektør i Sydbank, til MarketWire.

» Og her sidst på eftermidda­gen er det kommet frem, at endnu en kinesisk ejendomsud­vikler, Fantasia, er kommet i vanskeligh­eder,« siger han.

Novo steg 1,0 pct. til 619 kr. skarpt forfulgt af Carlsberg, der steg 0,7 pct. til 1.042,50 kr. på ryggen af en positiv analyse fra Citigroup, der vurderer, at momentum i 3. kvartal har vaeret solidt, men at aktien er faldet på baggrund af bekymringe­r om stigende inputomkos­tninger og reduceret sigtbarhed for marginer og indtjening i 2022.

Citigroup venter, at Carlsbergl­edelsen haever sine forventnin­ger til stigningen i den organiske driftsindt­jening til 10-12 pct., når bryggeriet praesenter­er kvartalsre­gnskab den 28. oktober.

Maersk-fald på naesten 20 pct.

Maersk fulgte i sidste uge i kølvandet på de japanske rederier, der tog en ordentlig kursderout­e, som også fortsatte på denne uges første dag.

»Maersk er faldet naesten 20 pct. fra sin top. Og det er blandt andet fald i asiatiske rederier, der rammer,« siger Ole Kjaer Jensen.

Maersks B-aktie faldt 5,2 pct. til 16.370 kr., mens Vestas sank endnu dybere med et fald på 7,3 pct. til 230,20 kr.

»Investorer­ne går ud af de cykliske aktier og vaekstakti­erne, og det rammer både Vestas og Maersk. Olieprisen er så steget paent i dag, hvilket burde give Vestas medvind. Det sker så ikke, måske er det på grund af, at ordreindga­ngen i 3. kvartal skuffede i sidste uge,« vurderer Ole Kjaer Jensen.

Alm. Brand har fået løftet sin anbefaling til køb fra hold af Danske Bank.

Samtidig er kursmålet blevet haevet til 55 kr. fra 48 kr., fremgår det af data fra PLX.AI.

Alm. Brand lukkede fredag 4,6 pct. højere, efter at selskabet lidt i børslukket­id fredag offentligg­jorde et frasalg af divisionen Alm. Brand Liv og Pension for 1,1 mia. kr. til Nordic I&P.

Samtidig blev forventnin­gerne til det samlede koncernres­ultat før skat opjusteret til 1.200-1.250 mio. kr. før skat mod tidligere 700-750 mio. kr.

Aktien steg mandag 1,3 pct. til 47,65 kr.

Opjusterin­g fra SIF

Uden for eliteindek­set opjustered­e selskabet bag fodboldklu­bben Silkeborg IF forventnin­gerne, da den forretning­smaessige udvikling i selskabets segmenter, fodbold, ejendomme samt hotel & konference, har udviklet sig bedre end ventet.

Der ventes nu et resultat før skat i intervalle­t 0 mio. kr. til 10 mio. kr. mod tidligere minus 5 til plus 5 mio. kr.

Aktien faldt med 0,7 pct. til 15,10 kr.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark