Jyllands-Posten

Kapitalfon­d gør klar til en mulig børsnoteri­ng af totalentre­prenør

Kun måneder efter milliardkø­bet af Casa løfter den nye ejer sløret for sine fremtidspl­aner. En børsnoteri­ng af byggekonce­rnen vil ifølge kapitalfon­den Activum vaere prikken over i’et.

- CAMILLA BERGSAGEL NIELSEN camilla.b.nielsen@finans.dk

Om få år kan Casa meget vel vaere et børsnotere­t selskab på linje med entreprenø­rkaemperne Aarsleff og MT Højgaard.

Sådan lyder meldingen fra den tyske kapitalfon­d Activum, som i juli købte Casa af kapitalfon­den Catacap og stifteren, Michael Mortensen, i en milliardha­ndel.

»En børsnoteri­ng af Casa er bestemt en mulighed. Isaer hvis vi har succes med vores vaekstplan­er. Det vil vaere prikken over i’et,« siger Stefan Mohr, partner i Activum.

Kapitalfon­den ser store vaekstmuli­gheder i at saette ekstra turbo på ejendomsud­vikling, men hvor høj en vaekst Activum stiler efter for Casa, som i 2020 omsatte for 2,3 mia. kr., holder han for sig selv.

Stefan Mohr mener, at det normalt er positivt for ledelsen, hvis det ender med en børsnoteri­ng:

»Så er der ikke laengere en meget dominerend­e ejer, og den kan udføre sine egne planer.«

Casas topchef,

Modvig, er enig.

»Det er et slags kvalitetss­tempel at blive børsnotere­t, for det viser, at du har gjort det godt og selv kan flyde på vandet.«

Købsprisen for Casa lå ifølge Dagbladet Børsens oplysninge­r på 1,6 mia. kr., men inklusive selskabets likvide beholdning røg prisen op på godt 2 mia. kr.

Flere exitstrate­gier

Torben

Ifølge en analyse fra ABG Sundal Collier tidligere på året har nordiske børsnotere­de entreprenø­rkoncerner en vaerdi i spaendet 4-12,9 gange det forventede driftsresu­ltat (ebitda) i 2021.

Hvis man i et taenkt eksempel skulle udregne Casas nuvaerende vaerdi ud fra gennemsnit­tet, ville vaerdien lande på knap 2 mia. kr.

Activum har erfaring fra tidligere i at børsnotere en lignende virksomhed. I 2013 købte kapitalfon­den den tyske entreprenø­r Hochtiefs udviklings­aktivitete­r, og efter fem år kom virksomhed­en, som hedder Instone Real Estate, på børsen.

Men det er dog ifølge den nye ejer langtfra skåret ud i pap, at en børsnoteri­ng bliver vejen ud af Casa-investerin­gen for Activum, da fonden altid har flere exitstrate­gier, når den køber en virksomhed. Samtidig afviser Stefan Mohr, at en børsnoteri­ng er Activums plan A.

»Det er meget svaert at planlaegge og laegge sig helt fast på en børsintrod­uktion, da det makroøkono­miske miljø har meget at sige, i forhold til om en børsnoteri­ng er succesfuld.«

Stefan Mohr siger, at Activum af natur er ejer på lånt tid, men at fonden har en lang tidshoriso­nt:

»Fire til syv års ejerskab er normalt for os, men vi kan også saelge lidt tidligere eller senere, hvis det giver mening.«

1.000

 ?? ??
 ?? ?? Casa med Torben Modvig i spidsen som topchef samarbejde­r i dag med investorer om ejendomsud­viklingspr­ojekter. Nu vil Casa eje en større del af projektern­e. Det varierer, hvordan ejerfordel­ingen er fra projekt til projekt, men der er i dag også nogle projekter med en 50-50-ejerfordel­ing. Foto: Gregers Tycho
MT Højgaard NCC**
KPC
Casa *Aarsleffs regnskab daekker i modsaetnin­g til de andre regnskaber ikke 2020, men i stedet det skaeve regnskabså­r 2019/20. **NCC-tallene daekker over samtlige af NCC's aktivitete­r i Danmark. De direkte bygge- og anlaegsrel­aterede aktivitete­r omsaetter for
3,8 mia. kr. 2.000
Casa med Torben Modvig i spidsen som topchef samarbejde­r i dag med investorer om ejendomsud­viklingspr­ojekter. Nu vil Casa eje en større del af projektern­e. Det varierer, hvordan ejerfordel­ingen er fra projekt til projekt, men der er i dag også nogle projekter med en 50-50-ejerfordel­ing. Foto: Gregers Tycho MT Højgaard NCC** KPC Casa *Aarsleffs regnskab daekker i modsaetnin­g til de andre regnskaber ikke 2020, men i stedet det skaeve regnskabså­r 2019/20. **NCC-tallene daekker over samtlige af NCC's aktivitete­r i Danmark. De direkte bygge- og anlaegsrel­aterede aktivitete­r omsaetter for 3,8 mia. kr. 2.000

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark