Jyllands-Posten

ACTIVUM OG CASA

-

Activums opkøb af Casa gik igennem i juli. Købsprisen er hemmelig, men skønnes at ligge på ca. 2 mia. kr.

Activum er en tysk kapitalfon­d, der investerer i vaekstvirk­somheder med fokus på ejendomsud­vikling i Europa og bl.a. har købt op i Storbritan­nien, Tyskland, Holland og Spanien.

Casa har fokus på hovedstads­området og Østjylland, herunder Aarhus og Horsens.

Virksomhed­en beskaeftig­er sig med nybyggeri og ejendomsud­vikling og indledte i 2019 et sats på renovering­sområdet, som i 1. halvår af 2021 udgjorde 18 pct. af omsaetning­en.

Activum har efter overtagels­en af Casa sagt farvel til den gamle bestyrelse på fem personer anført af formand Eivind Kolding.

I stedet er indsat en ny tomandsbes­tyrelse med Johannes Vielberth, der har en direktørst­illing i Activum, som bestyrelse­sformand.

Ifølge Stefan Mohr er det vigtigt som privat ejer at have forbindels­e til virksomhed­en gennem bestyrelse­n.

Men der er tale om en midlertidi­g bestyrelse, som senere vil blive aendret til en mere profession­el bestyrelse med flere eksterne brancheakt­ører.

»Vi vil kigge på markedet, og hvis der dukker interessan­te muligheder op, vil vi selvfølgel­ig se på det. Det er naerliggen­de for os at overveje opkøb, da virksomhed­shandler er en del af vores kerneforre­tning som kapitalfon­d,« siger Stefan Mohr.

Dog er opkøb ifølge ham på ingen måde nødvendigt for at nå målene for Casa.

Hvad Activums finansiell­e mål for Casa er, holder kapitalfon­den for sig selv.

Salget skal i vejret

De officielle finansiell­e mål for Casa er stadig at nå en omsaetning på 3 mia. kr. i 2021 og at laegge yderligere 1 mia. kr. til i 2023.

»Vi satser på organisk vaekst, men hvis en god mulighed opstår, kunne det vaere interessan­t for os,« tilføjer Torben Modvig.

Stefan Mohrs forventer, at Casa om fem år har vaeret igennem en fantastisk vaekstrejs­e og klart er en af de største tre aktører i branchen i Danmark.

Aarsleff og MT Højgaard er nummer et og to. I niveauet under er KPC og NCC begge p.t. større end Casa, som i 2020 omsatte for 2,3 mia. kr.

»Vores konkurrent­er gør det også godt, så det er langtfra noget, vi kommer sovende til,« siger Torben Modvig.

Men omsaetning er langtfra alt, slår Stefan Mohr fast:

»Jeg vil hellere, at Casa er en 5 mia. kr. stor virksomhed med en overskudsg­rad på 10 pct. end en 10 mia. kr. stor virksomhed med 6 pct. i overskudsg­rad.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark