Jyllands-Posten

Slut med positive renter i L’easy-ejers bank

Facit Bank har saenket sin indlånsren­te, efter at Nationalba­nken har saenket renten.

- ALEXANDER BITSCH alexander.bitsch@finans.dk

Det er slut med positive renter i Facit Bank. Banken, der er ejet af L’easy-milliardae­ren Niels Thorborg, vil fremover tilbyde kunderne en rente på 0 pct., hvis de binder pengene i 36 måneder. Tidligere kunne kunderne få en rente på 0,1 pct.

Det fremgår af bankens hjemmeside.

Ifølge Jesper Lyhne, der er direktør i Facit Bank, er det en direkte konsekvens af, at Nationalba­nken i sidste uge saenkede sin rentesats fra minus 0,5 pct. til minus 0,6 pct.

»Vi har ikke taget stilling til, om vi vil lave et nyt produkt, som tager højde for aendringen. Vi ved ikke, hvor laenge det vil stå på, og det kan jo vaere, at Nationalba­nken aendrer sin rente,« siger Jesper Lyhne.

Da Facit Bank åbnede for indlån i slutningen af 2019, var det med positive renter, og det var noget, som banken slog sig op på, i forbindels­e med at den havde fået tildelt en banklicens.

På dette tidspunkt havde Jyske Bank f.eks. som den første bank herhjemme oplyst, at den ville indføre negative renter for private kunder med meget store indlån. Kunderne kunne i begyndelse­n få en rente på 0,4 pct., hvis de bandt deres penge i 36 måneder. Hvis de bandt pengene i 60 måneder, lød renten på 1,15 pct. Siden er renten blevet saenket ad flere omgange, så den nu hedder 0 pct. ved en binding på 36 måneder, og samtidig er muligheden for at binde pengene i 60 måneder for at få en højere rente nu vaek.

»Vi oplever stadig en tilstrømni­ng af indlån. Der er tilsynelad­ende uanede indlån på danskernes opsparings­konti, så indtil videre har vi ikke haft problemer med at tiltraekke indlån,« siger Jesper Lyhne, der heller ikke regner med, at den nuvaerende rentesaenk­ning vil føre til aendringer på kundesiden.

»Men vi følger markedet taet, og hvis vi oplever aendringer i markedet, reagerer vi på det,« siger Jesper Lyhne.

Halvårsreg­nskabet fra Facit Bank viste for nylig, at banken kom igennem de første seks måneder af året med et underskud på 30 mio. kr.

I samme periode i 2020 endte halvårsres­ultatet på 25,1 mio. kr., og for hele 2020 lød underskudd­et på 87,1 mio. kr.

I halvårsreg­nskabet fremhaeved­e Facit Bank sin kundetilga­ng. Siden nytår har banken fået 5.000 nye kunder, så antallet af kunder nu er over 18.000.

Facit Bank er via 3C-koncernen ejet af Niels Thorborg, en af de mest velhavende personer i Danmark. I 3Ckoncerne­n finder man udover Facit Bank L’easy, Odense Sport & Event samt en stor ejendomspo­rtefølje.

 ?? ?? Niels Thorborg ejer Facit Bank gennem sin milliardko­ncern. Facit Bank åbnede for indlån i december 2019. Banken vil i fremtiden tilbyde kunderne en rente på 0 pct., hvis de binder pengene i 36 måneder. Tidligere kunne kunderne få 0,1 pct.
Foto: Nicolai Lorenzen
Niels Thorborg ejer Facit Bank gennem sin milliardko­ncern. Facit Bank åbnede for indlån i december 2019. Banken vil i fremtiden tilbyde kunderne en rente på 0 pct., hvis de binder pengene i 36 måneder. Tidligere kunne kunderne få 0,1 pct. Foto: Nicolai Lorenzen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark