Jyllands-Posten

Luksusbaby blev solgt for millioner: Sådan blev handlen til

Serieinves­torerne Anders Holch Povlsen, Jacob Risgaard, Mark Nielsen og Jan Lehrmann har købt knap halvdelen af børnetøjsb­randet Luksusbaby. Én ting undervejs fik stifterne til at stoppe op.

- CECILIE ALS MORTENSEN cecilie.a.mortensen@jp.dk

For syv år siden var målet at skabe en forretning, der kunne sikre Ann-Louise Christine Aasted lige så i meget løn, som hun fik som butikschef i den lokale Kiwi Minipris i Nordjyllan­d.

I slutningen af september blev knap halvdelen af forretning­en solgt i en indbringen­de handel med nogle af landets meste erfarne erhvervspr­ofiler.

Det skete, da serieinves­torerne Anders Holch Povlsen, Jacob Risgaard, Mark Nielsen og Jan Lehrmann overtog børnetøjsk­ometen Luksusbaby, der siden etablering­en har sikret både Ann-Louise Christine Aasted og hendes mand, Morten Grabowski Kjaer, faste lønninger.

»Vi har selvfølgel­ig fået en god sum penge for virksomhed­en, men havde du spurgt mig for otte år siden, og jeg havde fået samme sum penge, så havde vi nok vaeret helt oppe at køre. Det var faktisk en meget speciel følelse at køre derfra efter at have skrevet under, og jeg er egentlig lidt overrasket over, at vi ikke havde lyst til at skeje ud og købe et eller andet vildt,« siger Ann-Louise Christine Aasted, der ikke ønsker at løfte sløret for den praecise købspris.

Påstand gjort til skamme

Hun stiftede Luksusbaby i 2014, da hun var på barsel med parrets tvillinger, og det første lange stykke tid blev det drevet rundt om braendeovn­en i stuen.

Jobbet som butikschef beholdt hun også i første omgang, selv om det eneste, der sådan rigtigt for alvor gjorde hende nervøs ved at kaste sig ud i livet som ivaerksaet­ter, var omgangskre­dsens reaktioner.

Et utal af gange blev hun mødt af kommentare­r om, at det ikke ville kunne lade sig gøre at tjene penge på børnetøj.

Men den påstand er dog for laengst gjort til skamme. Ifølge Luksusbaby­s seneste regnskab tjente firmaet 10,1 mio. kr. i 2020, mens omsaetning­en har bevaeget sig på den anden side af 100 mio. kr.

Samtidig er investerin­gen i Luksusbaby den største nogensinde for både Jan Lehrmann og Coolshop.

Forud for salget mødtes aegteparre­t med investorer­ne en håndfuld gange for at sikre, at der var »den rette kemi«, og at visionerne forbliver de samme. Pengene har nemlig på ingen måde vaeret afgørende for det nordjyske par, der løbende har geninveste­ret selskabets overskud i virksomhed­en.

»Vi har altid sagt, at vi aldrig ville saelge en andel for at indkassere penge. De seneste år har vi vaeret godt lønnet, tjent gode penge og haft gode vilkår, så salget kommer ikke til at aendre noget for vores hverdag. Vi har vaeret drevet af at få taget presset af vores skuldre og gå en mindre snørklet vej fremover, fordi der kommer mere erfarne kraefter ind,« siger stifteren.

Selv droppede hun skolesyste­met efter 9. klasse, mens Morten Grabowski Kjaer har en baggrund som politiassi­stent.

Mere end 150 ansatte

Luksusbaby har på nuvaerende tidspunkt en webshop, butikker i Aalborg og Aarhus og mere end 150 ansatte. Samtidig er selskabet i gang med at bygge et stort lager i 20 15 5 0

2016

Nordjyllan­d, som skal sikre yderligere vaekst og medvirke til, at Luksusbaby kan udvide butiksnett­et uden for Danmarks graenser.

»Jeg er selvfølgel­ig rigtig stolt over, hvor vi er i dag. Men det er egentlig ikke noget, jeg taenker over i hverdagen. Man skal huske, at der er både fordele og ulemper ved at drive en stor forretning. Jeg kan f.eks. maerke, at det, at jeg ikke kan navnene på alle medarbejde­re laengere og ikke ved noget om dem, er specielt. Det har jeg skullet vaenne mig til, og derfor er vi også så småt begyndt at ansaette mellemlede­re. For vores medarbejde­re fortjener naerhed og den her taette kontakt, som jeg personligt godt kan lide,« siger Ann-Louise Christine Aasted, der understreg­er, at salget ikke kommer til at aendre noget på hende og aegtemande­ns rolle i firmaet.

Selv om handlen ifølge stifteren kom i hus »stille og roligt«, og både Jacob Risgaard og Jan Lehrmann selv havde kontaktet Luksusbaby for at lande en aftale, så var det alligevel med en vis nervøsitet i kroppen, at ejerparret troppede op på Hotel Viking i Nordjyllan­d til det første møde med investorer­ne.

For ville kemien vaere der? Og hvordan var Jacob Risgaard og Jan Lehrmann mon uden for studiet i DRprogramm­et

 ?? ?? Luksusbaby er ved at etablere et nyt lager 20 km fra det eksisteren­de i Aalborg. Det sker på en 16.000 kvm stor erhvervsgr­und. Ifølge stifterne skal det sikre yderligere vaekst. Foto: PR
Luksusbaby er ved at etablere et nyt lager 20 km fra det eksisteren­de i Aalborg. Det sker på en 16.000 kvm stor erhvervsgr­und. Ifølge stifterne skal det sikre yderligere vaekst. Foto: PR
 ?? ?? 25 10
Luksusbaby åbnede for nylig en butik i Aarhus. Foto: PR
25 10 Luksusbaby åbnede for nylig en butik i Aarhus. Foto: PR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark