Jyllands-Posten

Regionsråd­et dropper udliciteri­ng af rengøring på AUH

-

Når kontrakten med det private firma, der gør rent på Aarhus Universite­tshospital (AUH) udløber i 2023, kommer opgaven ikke i nyt udbud. Et flertal i regionsråd­et i Region Midtjyllan­d har vedtaget, at rengørings­opgaven, som i dag omfatter 120 rengørings­medarbejde­re, skal hjemtages, og samtidig samles alle serviceopg­aver i én jobkategor­i, der udelukkend­e rummer hospitalsa­nsatte og uddannede serviceass­istenter.

»Ansaettels­en af serviceass­istenterne på AUH giver den bedste sikkerhed for, at vi har faguddanne­t personale, der kan levere ensartet høj kvalitet til patientern­e,« siger regionsråd­sformand Anders Kühnau (S) i en pressemedd­elelse.

Forud for regionsråd­ets beslutning har virksomhed­en Dansk Serviceråd­givning udarbejdet en analyse af, om det rent fagligt var muligt, at en ekstern leverandør vil kunne løse serviceass­istentopga­ven. I analysen konkludere­r konsulentf­irmaet, at der er ikke noget fagligt belaeg for at antage, at en ekstern leverandør ikke skulle kunne løse hospitalss­erviceassi­stenternes rengørings­og serviceopg­aver.

Venstre, Dansk Folkeparti,

Liberal Alliance, Det Konservati­ve Folkeparti og Kristendem­okraterne stemte imod forslaget. Partierne ønskede bl.a. at forlaenge kontrakten med det nuvaerende firma, Coor, frem til september 2025.

Partierne ønskede også at få udarbejdet et forslag til uddannelse af de nuvaerende medarbejde­re inden for området, som ikke i dag er uddannede serviceass­istenter. Ifølge regionens administra­tion vil det koste 13,4 mio. kr. , at AUH nu skal til at drive rengøringe­n selv.

»Vi er med på, at der i regionsråd­et er et ønske om, at alle, der er ansat til rengøring og portørarbe­jde, skal vaere serviceass­istenter. Det er vi i Venstre enige i, men vi synes, at der i 2022 skal laves en sag, hvor der udarbejdes forslag til udbud af opgaverne i serviceass­istentkonc­eptet på AUH inden for det område, hvor rengørings­opgaverne i dag er udbudt og varetages af rengørings­firmaet,« siger Anders G. Christense­n, som er spids- og formandska­ndidat til det kommende regionsråd­svalg for Venstre i Region Midtjyllan­d.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark