Jyllands-Posten

Bering-Beder-vejen har fået sit officielle navn

Til lørdagens navngivnin­gsfest offentligg­jorde rådmand Bünyamin Simsek det nye og permanente navn for Aarhus' kommende ringvejsfo­rbindelse.

- ANNE POULSEN anne.poulsen@jp.dk

Aarhus Kommunes kommende sydlige ringvej fik lørdag sit endelige navn.

Projektnav­net Bering-Beder-vejen blev skiftet ud med det permanente navn Giber Ringvej. Det afslørede rådmanden for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Bünyamin Simsek, ved lørdagens navngivnin­gsfest. I den forbindels­e udtaler han i en pressemedd­elelse:

»Vi er mange, der glaeder os rigtig meget til, at vores nye ringvej åbner, og med vejens nu officielle navn er vi en smule taettere på at kunne udvide ringvejsne­ttet i Aarhus. Arbejdet skrider planmaessi­gt fremad, og vi bevaeger os med hastige skridt frem imod at give infrastruk­turen i den sydlige del af Aarhus en meget stor opgraderin­g.«

Lokalhisto­rien forankres

Bering-Beder-vejen bliver en del af den fremtidige ringvejsfo­rbindelse rundt om Aarhus. Forbindels­en er en kommende tosporet omfartsvej, der skal aflaste og fordele den øvrige trafik.

Indtil videre har vejen vaeret bedst kendt under projektnav­net Bering-Beder-vejen, men vil for fremtiden omtales Giber Ringvej. Og ifølge rådmand Bünyamin Simsek er det nye navn inspireret af både geografien og lokalhisto­rien i området, da en del af vejen løber langs Giber Å, hvor man ved udgravning­en til vejen har fundet bosaettels­er helt fra Stenaldere­n og op til Middelalde­ren.

»Navnet Giber Ringvej binder på fornem vis fortid og nutid sammen på fineste vis. Lokalbefol­kningen har i mange århundrede­r vaeret afhaengige af åens liv, og nu laegger åen navn til en essentiel del af den aarhusians­ke infrastruk­tur,« udtaler Bünyamin Simsek.

Navnet blev afsløret til et arrangemen­t på byggeplads­en ved Tranbjerg i lørdags. Til fejringen blev der serveret øl og pølser, mens de mindste kunne kravle på de store gravemaski­ner.

Vejforbind­elsen forventes faerdig ved årsskiftet 2022/ 2033. Indtil videre er der lagt knap 5 km asfalt og bygget 15 af 16 broer. Derudover har projektet allerede flyttet omkring 500.000 kubikmeter jord.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark