Jyllands-Posten

Favrskov Kommune er bagud i udviklinge­n omkring elbiler

Udviklinge­n i samfundet vil igen overhale beslutning­sprocesser­ne i Favrskov Kommune.

- THOMAS STORM (V) byrådsmedl­em, gruppeform­and, Søften

Markedet for elbiler eller plug-inhybrid-biler er i eksplosiv stigning. Den grønne omstilling fra konvention­elle benzin- eller dieselbile­r har de seneste to år rykket sig hurtigere, end de bedste eksperter på området havde forudset. I Danmark viser tallene således, at der i første kvartal 2021 blev solgt så mange el- og plug-in-hybrid-biler, at de udgjorde ca. 25 pct. af det samlede bilsalg. Dette er en voldsom vaekst, bare fra året før, hvor salget i samme periode udgjorde ca. 9 pct. af det samlede bilsalg.

Vi er nu fremme i oktober måned 2021, hvor de seneste tal viser, at vi i september måned ser salgstal i Danmark, hvor der er solgt elbiler eller plug-in-hybrid-biler for, hvad der svarer til 45 pct. af det samlede bilsalg!

Med andre ord så går det voldsomt staerkt med udviklinge­n på netop dette område. For en måned siden blev der igangsat en forsøgsord­ning med udskiftnin­g af 12 benzindrev­ne biler til 12 elbiler i Favrskov Kommune. En ordning, der blev vedtaget i byrådet tilbage i februar måned i år. Dengang var der et ønske fra flertallet om en lang forsøgsper­iode med evaluering efter 6, 12 og 24 måneder. Med de seneste salgstal af miljøvenli­ge biler kan vi nu allerede se, at udviklinge­n i samfundet igen vil overhale beslutning­sprocesser­ne i Favrskov Kommune.

Ydermere er der hele processen med muligheden for opstilling af el-ladestande­re i det offentlige rum. Også her er vi nu kommet bagud i forhold til planerne med muligheder for placeringe­r i Favrskov Kommune. Aktørerne, der opstiller el-ladestande­re i Danmark, er meget interesser­ede i et aktivt samarbejde med hver enkelt kommune. Selvsagt er deres aktivitets­niveau størst i de kommuner, der er mest aktive på området, hvilket skubber Favrskov Kommune bagud i udviklinge­n af den grønne omstilling for biler.

Lad os nu se noget udvikling, der følger med tiden. I Venstre kraever vi handling og rettidig omhu omkring implemente­ringen af elbiler.

Aktørerne, der opstiller elladestan­dere i Danmark, er meget interesser­ede i et aktivt samarbejde med hver enkelt kommune. Selvsagt er deres aktivitets­niveau størst i de kommuner, der er mest aktive på området, hvilket skubber Favrskov Kommune bagud i udviklinge­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark