Jyllands-Posten

Hjemmebane­n er afgørende i efterårets vigtigste kamp

Tirsdag aften kan Skanderbor­g Aarhus spille sig i Final 4 i Santander Cup.

- NIKOLAJ BJØRN MARCUSSEN nikolaj.b.marcussen@jp.dk

På papiret ligner det efterårets største kamp for Skanderbor­g Aarhus Håndbold. Tirsdag aften kan holdet med en sejr over Bjerringbr­o/Silkeborg kvalificer­e sig til Final 4 i årets pokalturne­ring.

Cheftraene­r Nick Rasmussen har inden for de seneste tre år ledt Skanderbor­g Håndbold til Final 4 to gange, hvor bedste placering er en andenplads. Nu håber han på at kunne gøre det samme med den nye fusionsklu­b:

»Det er en vigtig kamp, der venter. Det betyder meget at spille med i Final 4, fordi det er en mulighed for at vise klubben frem foran en masse håndboldgl­ade tilskuere og for at spille nogle store kampe om metal,« siger Nick Rasmussen.

God portion selvtillid

Skanderbor­g Aarhus har haft en god start på ligasaeson­en. Mandskabet har stået bundsolidt i defensiven, og det betyder, at holdet kun har tabt én kamp i de første fem runder.

Holdet kommer derfor ind til kvartfinal­ekampen med vind i ryggen, men det lader Nick Rasmussen sig ikke rive med af.

»Vi er meget tilfredse, men vi har ikke sluppet euforien løs endnu. Nu handler det om at vaere jordnaer og holde fokus på den naeste opgave.«

Bjerringbr­o/Silkeborgs resultater i efteråret har vaeret mere svingende, men begge hold vil vaere opsatte på at booke en plads i finalestae­vnet naeste forår. Udover den sportslige vaerdi er der nemlig også en stor økonomisk gevinst ved at kvalificer­e sig til Final 4.

Den vigtige kamp spilles i Faelledhal­len i Skanderbor­g, og cheftraene­ren tror, at en god opbakning fra hjemmebane­publikumme­t kan blive udslagsgiv­ende for resultatet.

»De seneste år har kvartfinal­erne vaeret meget taette, så jeg tror, det bliver afgjort på marginaler­ne. Vi har en lille overhånd i, at vi har hjemmebane­n, og det skal vi selvfølgel­ig udnytte,« siger Nick Rasmussen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark