Jyllands-Posten

»Vi følte, vi var mere klar til at drille Midtjyllan­d, end vi var«

AGF-målmand Jesper Hansen havde håbet, at AGF kunne have taget naeste skridt efter tre sejre i rap. Men så kom FC Midtjyllan­d på tvaers.

- JESPER ENGMANN jesper.engmann@jp.dk

Man kan ganske enkelt ikke bortforkla­re et nederlag på fire mål. Slet ikke, når alle mål er blevet scoret i løbet af godt en halv time af kampen. AGF-traener David Nielsen prøvede da heller ikke helhjertet efter 0-4 mod FC Midtjyllan­d.

»Nogle gange er fodbold ydmygende. Kan man ikke tage sådan en dag ... sådan er det. Hvis man ikke er 100 pct. på alle cylindre, når man møder de bedste, så taber man, som vi gjorde. Det er ikke godt, nej. Der er mange situatione­r, vi skal løse bedre. Det skal vi bare vaere klar på. De havde en spiller, der lavede hattrick, der var ild i ham. Vi tager nederlaget. Det var ikke godt nok,« sagde han.

At AGF efter tre sejre nu er bombet tilbage til udgangspun­ktet, var han ikke enig i.

»En enkelt kamp fortaeller mig ikke, hvor langt vi er. Vi ved udmaerket godt, at vi har et hold, der skal laere at spille i Superligae­n. Vi samler erfaring hver uge. Ingen er i tvivl om, at vi har et ungt og spaendende hold, men vi skal skynde os at blive et hold, der kan bide skeer med FC Midtjyllan­d. Vi må tage en på siden af hovedet, og så må vi hjem og taenke over det og vaere endnu mere klar til at levere en indsats, når vi møder dem naeste gang,« forklarede han.

For målmand Jesper Hansen var det et trist gensyn med MCH Arena, hvor han i flere saesoner var en af nøglefigur­erne.

»Det var en stor kontrast til de tidligere kampe. Vi blev blaest tilbage, en, to, tre og så det fjerde mål, der cementered­e det. Det var ikke en sjov følelse at gå til pause med. Vi havde 45 minutter, hvor vi skulle samle os selv op og ikke måtte falde yderligere sammen,« sagde han.

Han havde håbet på, at han og holdet kunne tage naeste skridt og udfordre FC Midtjyllan­d mere på dagen.

»Vi kan ikke sige så meget til det. Vi mangler stadig at tage nogle skridt, så vi kan måle os med de bedste. Der er noget vej endnu. Vi skal kunne spille disse kampe og vaere bedre til at vaere med i laengere tid. Det var første halvleg, der gjorde det tungt. Havde vi skabt noget mere og tabt med et mål, havde det vaeret noget andet. Nu måtte vi sunde os i pausen. Vi har vist, vi kan forsvare bedre som et hold, det skal vi finde frem igen,« sagde han.

»Vi følte, vi var mere klar til at drille Midtjyllan­d, end vi var. Selvtillid­en blev punkteret lidt. Det kunne vaere rart at få fodret Patrick Mortensen bedre, så han kan score og få selvtillid. Vi leder efter målscorere, så det ikke kun er kanterne, der laver målene. Vi skal true modstander­nes felt noget mere,« understreg­ede han.

Et helt andet tempo

Fra traenerbae­nken kunne David Nielsen hurtigt konstatere, at hjemmehold­et var foran på de fleste målbare parametre.

»De havde et helt andet tempo i tanke og handling i starten af kampen. Vi fik egentlig stabiliser­et tingene nogenlunde, da der stod 1-0, og da havde jeg stadigvaek en god følelse. Men de scorede nemt på os via deres kvaliteter. Vi mistede bolden nogle steder, hvor der var for stor afstand mellem spillerne på vores hold. Vi var ikke kompakte nok,« sagde han.

FC Midtjyllan­d kom foran efter få minutters spil, da AGF’s ellers solide og stabile forsvarssp­iller Yann Bisseck kiksede en duel.

»De lavede fire mål, og det kan ske. Man møder en modstander, der er skarp, fordi de ved, vi er et ubehagelig­t hold at møde. Vi mangler at vaere helt staerke nok til at forstå, hvilken kamp vi går ind til. Yann Bisseck lavede sin første fejl, i jeg ved ikke hvor lang tid, og den blev skaebnesva­nger. Han undervurde­rede sin modstander og situatione­n. Den fejl var hård ved os, for vi følte, vi skulle satse mere. Vi tog meget offensive positioner resten af første halvleg. De lavede reelt set fire mål på fire angreb,« konkludere­de AGFtraener­en.

Ifølge David Nielsen gjorde det udslaget, at FC Midtjyllan­d er vant til at spille kampe i et højere tempo end AGF.

»Der var klassefors­kel. De var skarpere, de havde et højere tempo end os. Det er nemt at sige, vi ikke var, hvor vi skulle vaere. Den køber jeg 100 pct. Uden at forklejne dem, vi har vundet over på det seneste, så er det hold, der tempomaess­igt ikke kører så højt som Midtjyllan­d. Vores rytme er et andet sted. Midtjyllan­d er blevet rykket op i tempo efter at have spillet mod Braga og andre store hold,« sagde David Nielsen.

Efter landskamps­pausen skal AGF møde formstaerk­e AaB i Ceres Park søndag den 18. oktober.

?? ?? Noget at spekulere på: AGF-traener
Noget at spekulere på: AGF-traener David Nielsen og anfører Patrick Mortensen trasker ud af banen efter 0-4 i Herning. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix