Jyllands-Posten

To maend og en kvinde er tiltalt for at planlaegge terror

-

kemikalier og andet udstyr ville to maend og en kvinde bygge en eller flere bomber til at udføre et angreb et ukendt sted. Det er tiltalen mod de tre personer, som er anklaget for forsøg på terror, oplyser anklagemyn­digheden i en pressemedd­elelse tirsdag.

To maend på 22 og 23 år er sammen med en 39-årig kvinde tiltalt for terrorplan­erne. Planerne blev dog spoleret, da maendene blev anholdt, lyder det fra LiseLotte Nilas, statsadvok­at i København.

»Vi mener, at de tre personer havde anskaffet sig kemikalier og materialer, der gjorde dem i stand til at fremstille spraengsto­f, som skulle bruFra ges ved et terrorangr­eb, udtaler hun i pressemedd­elelsen.

»Det er også vores opfattelse, at planerne mislykkede­s, da de to maend blev anholdt af politiet,« siger hun videre.

De tiltalte er alle fra Københavns­området. Politiet har dog ikke kunnet fastslå, om de formodede angreb skulle finde sted i Danmark eller i udlandet.

Ud over at vaere tiltalt for forsøg på terror er kvinden også tiltalt for at have finansiere­t en terrorvirk­somhed ved at have overført penge via en mellemmand til personer, der var tilknyttet Islamisk Stat.

Derudover er hun tiltalt for at have fremmet terrorvirk­somhed ved at have hjulMed pet flere personer, der var tilknyttet Islamisk Stat.

Blandt andet skal hun have hjulpet med at oprette profiler på sociale medier og kommuniker­e på internette­t, samt ved at have udbredt store maengder propaganda­materiale fra Islamisk Stat på internette­t.

Den ene af de tiltalte maend samt den tiltalte kvinde har ifølge anklagemyn­dighedens oplysninge­r dobbelt statsborge­rskab.

Derfor vil der i sagen blive nedlagt påstand om, at de to bliver frataget deres danske indfødsret og udvises af Danmark for bestandigt.

Den tredje tiltalte har alene dansk statsborge­rskab.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark