Jyllands-Posten

Søndervang­skolens foraeldre var meget tilfredse

En redegørels­e til politikere i Aarhus Byråd rummer anklager om, at ledelsen på Søndervang­skolen i Viby tilbød foraeldre ekstraordi­naer hjaelp.

- HENRIK GRØNVALD ESBEN LARSEN MIKKELSEN henrik.groenvald@jp.dk Esben.L.Mikkelsen@jp.dk

Det var ikke kun Søndervang­skolens elever, men også deres foraeldre, som tilsynelad­ende fik ekstraordi­naer hjaelp i ledelsens bestraebel­ser på at få skolen til at fremstå saerligt succesfuld i sit arbejde med tosprogede elever.

En redegørels­e til Aarhus Kommunes børne- og ungeudvalg, som JyllandsPo­sten har fået aktindsigt i, indeholder anklager fra skoleansat­te om, at det ikke i alle tilfaelde var foraeldren­e selv, som svarede i de kommunale foraeldret­ilfredshed­sundersøge­lser. Ifølge medarbejde­rne blev laerere af ledelsen opfordret til at hjaelpe foraeldre, som ikke havde besvaret spørgeskem­aet. Derpå blev foraeldren­e stillet ledende spørgsmål, så der kunne saettes kryds i den mest positive svarmuligh­ed.

I redegørels­en findes ingen endelig konklusion, men forvaltnin­gens gennemgang af foraeldret­ilfredshed­sundersøge­lsen fra 2017 viste efterfølge­nde, at Søndervang­skolen havde den højeste svarprocen­t af alle skoler – nemlig 93.

Til sammenlign­ing var den gennemsnit­lige svarprocen­t 70, mens demografis­k sammenlign­elige Aarhusskol­er som Tovshøjsko­len og Ellekaersk­olen lå på henholdsvi­s 52 pct. og 41 pct.

Samtidig havde ingen andre skoler opnået så mange maksimalt tilfredse foraeldre som Søndervang­skolen. Her satte 14 pct. af foraeldren­e kryds ved den højest mulige tilfredshe­d i samtlige spørgsmål, mens andelen af maksimalt positive besvarelse­r er 1 pct. som helhed.

Ifølge en medarbejde­r skulle skoleleder Rani Hørlycks instruktio­n have lydt: »Husk nu at få den udfyldt paent, når I ringer til foraeldren­e.« Skoleleder­en har ifølge redegørels­en praecisere­t, at hun med den formulerin­g mente, at medarbejde­rne »skulle gøre deres arbejde ordentligt«.

Skolen er i forvejen af tidligere elever og laerere i dagbladet Politiken blevet beskyldt for at have givet afgangsele­ver fordele med bl.a. laengere forberedel­sestid for at opnå bedre karakterer.

Rani Hørlyck er ikke vendt tilbage på avisens henvendels­er, og børne- og ungerådman­d Thomas Medom (SF) har ikke ønsket at udtale sig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark