Jyllands-Posten

DISCIPLINA­ERSAG TRUER

-

Afdelingsc­hef i Udlaending­eministeri­et, Line Skytte Mørk Hansen, er et af de centrale vidner i rigsretssa­gen.

Hun risikerer selv – efter hård kritik fra Instruksko­mmissionen – en disciplina­ersag. Kommission­en skriver bl.a. i sin beretning, at det er »en forseelse af betydelig grovhed«, at Line Skytte deltog aktivt i at instruere Udlaending­estyrelsen i »at ivaerksaet­te en klart ulovlig administra­tion«, og at hun ikke forsøgte at stoppe det efterfølge­nde.

Line Skytte blev hjemsendt efter kommission­ens første beretning i december 2020. Hun er siden vendt tilbage til en anden stilling i ministerie­t. Line Skytte afviser, at hun bad styrelsen ivaerksaet­te en ulovlig administra­tion.

Mens det er uvist, om Rigsretten tror på Line Skyttes forklaring, så ved vi, at Instruksko­mmissionen ikke gjorde. Den fravalgte hendes forklaring og konkludere­de også, at hun havde forsømt sine pligter. Kritikken var så hård, at Skytte i december 2020 blev fritaget for tjeneste og sendt hjem fra Udlaending­eministeri­et.

Hun fik lov at komme tilbage i maj i år og har officielt fortsat titel som afdelingsc­hef, men hun er ikke chef for sin afdeling. I stedet løser hun opgaver vedrørende it.

Først efter Rigsretten­s dom i Støjberg-sagen bliver det afgjort, om der skal føres en disciplina­ersag mod Skytte, og da hun dermed risikerer at inkriminer­e sig selv, har hun i Rigsretten ikke pligt til at udtale sig. Hun er heller ikke underlagt strafansva­r, hvis hun siger noget, der ikke passer.

Afhøringen af Skytte fortsaette­r torsdag.

 ?? ?? Afdelingsc­hef i Udlaending­eministeri­et,
Line Skytte Mørk Hansen – der her ses ved en afhøring i Instruksko­mmissionen – havde en helt central telefonsam­tale med Udlaending­estyrelsen om Støjbergs omstridte pressemedd­elelse. Foto: Jens Dresling
Afdelingsc­hef i Udlaending­eministeri­et, Line Skytte Mørk Hansen – der her ses ved en afhøring i Instruksko­mmissionen – havde en helt central telefonsam­tale med Udlaending­estyrelsen om Støjbergs omstridte pressemedd­elelse. Foto: Jens Dresling

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark