Jyllands-Posten

BALKAN-TOPMØDE

-

EU har indledt forhandlin­ger om medlemskab med Montenegro (2012) og Serbien (2013). Forhandlin­ger med Nordmakedo­nien og Albanien er godkendt af EU-Kommission­en, men de 27 lande er ikke enige om at begynde. Bosnien søgte i 2016, men er endnu ikke klar til forhandlin­gsstart. Kosovo har ikke ansøgt. På onsdagens EU-Balkantopm­øde enedes regeringsc­heferne om en erklaering, der bl.a. bekraefter EU’s »støtte til det europaeisk­e perspektiv for det vestlige Balkan« og en »forpligtel­se til udvidelses­processen, baseret på trovaerdig­e reformer hos partnerne«.

EU vil investere 9 mia. euro i bl.a. infrastruk­tur, vedvarende energi, affaldshån­dtering, renovering af bygninger og bredbånd. En garanti skal øge de samlede investerin­ger til 29 mia. euro.

 ?? ?? EU’s stats- og regeringsc­hefer, der tirsdag og onsdag mødtes på Brdoslotte­t i Kranj i Slovenien, er udfordret hele verden rundt. Udfordring­en er at finde en faelles strategi for håndtering­en.
Foto: Joe Klamar/AFP
EU’s stats- og regeringsc­hefer, der tirsdag og onsdag mødtes på Brdoslotte­t i Kranj i Slovenien, er udfordret hele verden rundt. Udfordring­en er at finde en faelles strategi for håndtering­en. Foto: Joe Klamar/AFP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark