Jyllands-Posten

Ved lokalvalg i Italien

-

På to år er Georgia Meloni gået fra en opbakning på 8 pct. i meningsmål­ingerne til en stabil placering omkring de 20 pct. For Matteo Salvinis vedkommend­e er kurven gået den stik modsatte vej, fra 32 pct. til 20 pct.

Alberte Bové Rud, ph.d.studerende med fokus på italiensk politik ved Dansk Institut for Internatio­nale Studier, Diis, kalder resultatet ved det italienske lokalvalg for »et slag i maven på højrefløje­n«.

»Men man skal lige tøve lidt med at dømme Salvini ude,« siger hun og peger på to ting.

For det første er der stor forskel på lokal og national politik.

»Lega er så persondrev­et et parti, der baeres af Salvini og har fokus på at få ham som premiermin­ister. Entusiasme­n omkring ham har svaert ved at forplante sig ud i lokalpolit­ikken. De kandidater, Salvini har bakket op om, er ukendte og ikke så karismatis­ke, og de har ikke berøring med folket på samme måde som ham selv,« siger hun.

For det andet ligger det skuffende resultat ikke kun på Matteo Salvinis skuldre, men også Silvio Berlusconi­s og i saerdelesh­ed Georgia Melonis.

Intern magtkamp

Siden den EU-skeptiske Salvini i februar valgte at bakke op om en ny regering med den EU-positive Mario Draghi som premiermin­ister, har han ligeledes bakset med en ulmende intern magtkamp i

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark