Jyllands-Posten

LOKALVALG I ITALIEN

-

Lokalvalge­t i Italie den 3.-4. oktober, er den første valghandli­ng, siden Mario Draghi i februar 2021 kom til magten som premiermin­ister i en storkoalit­ionsregeri­ng.

Omkring 1.200 borgmestre har vaeret på valg.

Flere byer herunder Rom og Torino skal ud i anden valgrund, fordi ingen af kandidater­ne fik 50 pct. af stemmerne. Valgets overordned­e vinder er centrum-venstre-partierne, der bl.a. har vundet borgmester­posten i Bologna, Milano og Napoli. Saerligt Det Demokratis­ke Parti (PD) har klaret sig godt. partiet og fald

»Hvis man skal tegne det store billede af Salvini fra 2018 til nu, har det helt klart vaeret halvandet år med opgang og halvandet år med mere nedgang. Men han er bare en saerlig størrelse. Han har formået at overleve politiske paradokser som ingen anden,« siger Alberte Bové Rud.

Lokalvalge­t i Italien er den første valghandli­ng, siden Mario Draghi i februar 2021 kom til magten. Ifølge Diisforske­ren kan Draghi vaere rigtig godt tilfreds med resultatet.

»På en eller anden måde kan man også sige, at Draghi har vundet. Valget viste en tilknytnin­g til status quo,« siger hun. i meningsmål­ingerne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark