Jyllands-Posten

Forventnin­gerne er steget til talentet Damsgaard

Det er gået staerkt for fodboldspi­lleren Mikkel Damsgaard, siden han fik sit landsholds­gennembrud mod Moldova. På klubplan har han dog haft svaerere ved at saette sit aftryk.

- JESPER HAUE HANSEN VITUS JUUL KJELDSTEEN jesper.h.hansen@jp.dk sport@jp.dk

Mikkel Damsgaard kigger ned i jorden og smiler lidt forlegent.

»Det ved jeg ikke helt, hvad jeg skal svare på,« siger han.

Det er en kølig morgen i Helsingør. Mikkel Damsgaard står i en varm DBU-jakke, der ser ekstra stor ud på det klejne fodboldtal­ent.

Den 21-årige landsholds­profil er lige blevet spurgt ind til udtalelser­ne fra Sampdoria-praesident­en Massimo Ferrero, der har talt offentligt om den høje pris, han vil forlange for at saelge den unge dansker. Det kunne f.eks. vaere til storklubbe­n AS Roma, som har brug for en spiller som lige netop Mikkel Damsgaard ifølge praesident­en.

Spørgsmåle­ne er et bevis på, at det er gået staerkt for Mikkel Damsgaard, siden han i marts fik chancen i sin anden A-landskamp mod Moldova.

Med to mål og en generelt flot indsats leverede han nogle løfter, som han siden indfriede under EM.

»Nu er der er forventnin­ger til, at jeg laver mål og assist. Det er også det, jeg gerne vil. Vi har jo også hele tiden forventnin­ger på klubplan, så vi er vant til det. Men der er helt klart større forventnin­ger til mig efter EM«.

Nu venter netop Moldova igen på lørdag. Mikkel Damsgaard erkender, at man skal passe på med at undervurde­re en modstander, som Danmark senest slog 8-0.

»Det er altid farligt. Men det er også noget, vi er forberedt på. Vi havde en kamp mod Faerøerne, hvor vi så, at hvis de små hold stiller sig ned og forsvarer godt, kan det altså blive en svaer kamp,« siger han.

Samtidig er der en saerlig grund til, at han ikke er nervøs for danskernes motivation:

»Vi kan jo spille os videre til VM, hvis vi vinder de naeste to kampe. Det er ikke altid super let med den slags opgør, men hvis vi spiller til vores niveau, vinder vi også den kamp.«

Samtidig er det en kamp, hvor Mikkel Damsgaard atter kan levere en praestatio­n, der skaber store forventnin­ger – også i Sampdoria, hvor danskeren har haft svaert ved at saette det samme aftryk som for Danmark.

»På landsholde­t er vi et tophold, der har bolden meget. I klubben har vi ikke bolden så meget, og når vi møder nogle af de store hold som Juventus og Napoli, kommer vi til at løbe mere efter bolden. På den måde kan man godt sige, at landsholde­t passer mig lidt bedre,« siger Mikkel Damsgaard.

Derfor har han også et klart mål for, hvordan han skal øge sin vaerdi for klubben.

»Vi har haft et lidt hårdt program, hvor vi har mødt mange af de store hold, så det har vaeret lidt svaert. Men jeg er egentlig glad nok for min spilletid. Jeg syntes bare godt, jeg kan bidrage med flere toppraesta­tioner, mål, assists og mere energi i mit spil,« siger Mikkel Damsgaard

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark