Jyllands-Posten

Mie Højlund efterlyser større uforudsige­lighed på landsholde­t

Det skal blive svaerere at laegge taktik mod de danske håndboldkv­inder, lyder det fra Mie Højlund forud for ugens EM-kvalifikat­ionskampe.

- KENNETH THYGESEN Kenneth.Thygesen@jp.dk

Hvis de danske håndboldkv­inder skal fortsaette fremmarche­n, skal der laegges et ekstra lag på spillet i begge ender af banen.

Det mener en af holdets store profiler, Mie Højlund, der håber, at ugens to EMkvalifik­ationskamp­e

mod Østrig og Faerøerne vil vise et dansk landshold, der spiller mere kreativt og uforudsige­ligt.

»Den seneste slutrunde blev brugt på at skabe et fundament med tryghed og timing i spillet. Vi holdt det hele basalt og spillede ikke mange forskellig­e ting. Nu skal vi udvide horisonten med flere systemer og varianter,« siger Odensebags­pilleren.

Højlund og co. var i december i fjor taet på den første landsholds­medalje i syv år, men håndboldkv­inderne tabte EM-bronzekamp­en.

Ikke desto mindre dikterede praestatio­nen i slutrunden en positiv retning for holdet under den nye landstraen­er Jesper Jensen, lyder det fra Mie Højlund.

»På grund af corona og landstraen­erskiftet havde vi ikke meget tid før EM, men vi kom rigtig langt på få ting, og det var bl.a. Jespers fortjenest­e. Vores angrebsspi­l var bundet meget op på duelspille­t, og det lykkedes, men over mange kampe blev det for let at laegge taktik på os. Nu har vi igen tid sammen, og nu skal vi skridtet videre,« siger hun og tilføjer:

»Jo flere traeninger sammen, desto flere små aftaler og varianter af spillet får vi.«

Torsdag kl. 20 spiller holdet mod Østrig i Forum Horsens i den første af i alt seks kvalifikat­ionskampe om deltagelse ved EM i november naeste år. Søndag venter Faerøerne i Thorshavn.

Kvalifikat­ionskampen­e er samtidig en afgørende optakt til det kommende VM i Spanien, der begynder i december, hvor Danmark er kvalificer­et.

»Fornemmels­en på holdet er stadig rigtig god. Vi har staerk gruppedyna­mik, og alle er motiverede.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark