Jyllands-Posten

Dansk Folkeparti­s pressechef arbejder hårdt på at få vendt den negative stemning

Jesper Beinov forlod sine poster i Berlingske­s redaktione­lle ledelse for at blive saerlig rådgiver for davaerende finansmini­ster Claus Hjort Frederikse­n (V). I dag arbejder han som Dansk Folkeparti­s pressechef.

- CHRISTINE CHRISTIANS­EN navne@jp.dk

Når Dansk Folkeparti­s pressechef, Jesper Beinov, skal beskrive partiets aktuelle udfordring­er, udtrykker han sig i diplomatis­ke vendinger:

»Det er nemt at lave succeser, når det går godt. I perioder med mindre medvind skal der arbejdes langt hårdere for at opnå resultater.«

I hverdagen motiverer det ham at vaere med til at hjaelpe partiet i en situation, hvor der hver dag skal kaempes for et comeback.

»De skvulp, der opstår undervejs, må vi tackle. Min indsats måles på, at politikern­e i hele folketings­gruppen føler sig godt betjent,« fastslår han.

At der skal ydes, før frugterne af ens indsats kan høstes, er en laeresaetn­ing, han tog med sig fra sin opvaekst i Silkeborg.

»Jeg er opdraget med et gammeldags borgerligt vaerdisaet, der foreskrive­r, at man skal arbejde med tingene; man får dem ikke bare foraeret,« understreg­er Jesper Beinov.

I barndomshj­emmet blev han introducer­et til en bred vifte af kunst og kultur. Isaer klassisk musik fyldte meget.

»Vi hørte DR’s torsdagsko­ncerter i radioen. Det taendte en musikglaed­e i mig, som jeg som voksen har dyrket ved jaevnligt at gå ud og lytte til levende klassisk musik. Grundlaegg­ende åbnede mine foraeldre mine øjne for de kulturelle skatte, som de ikke selv havde samme mulighed for at opsøge.«

En mønsterbry­der

Som en mønsterbry­der blev Jesper Beinov slaegtens første akademiker. Han er cand.mag. i historie og dansk fra Københavns Universite­t og har senere suppleret med en master i europastud­ier og yderligere en master i redaktione­l ledelse. Sidstnaevn­te uddannelse brugte han i de år, hvor han var Berlingske­s opinions- og navneredak­tør og chef for avisens lederkolle­gium. På samme medie var han i en periode kulturreda­ktør.

»Jeg nød den frihed, som jeg fik til at udvikle avisen og skabe nye formater til moderne laesere. På debatsider­ne var det spaendende at caste nye ”klummister” inden for en bred borgerlig ramme. Jeg kunne lide at have ansvaret for et hold engagerede mennesker og skabe en redaktione­l stolthed på mediet.«

Jesper Beinov var ansat på Berlingske i godt 10 år og troede egentlig, han skulle blive i mediebranc­hen. Men da den davaerende finansmini­ster i 2016, Claus Hjort Frederikse­n (V), tilbød ham jobbet som sin saerlige rådgiver, slog han til.

»Stillingen gav mig et interessan­t nyt blik på topledelse,« begrunder Jesper Beinov sin beslutning om at skifte Berlingske ud med Borgen. Det europaeisk­e arbejde, som han fra sine tidligere år som saerlig rådgiver for Venstres tidligere videnskabs­minister Helge Sander havde erfaringer med, fyldte også meget i det nye job.

»Det nød jeg at vende tilbage til,« uddyber han.

Da Claus Hjort Frederikse­n – stadig i 2016 – blev forsvarsmi­nister, fulgte Jesper Beinov som saerlig rådgiver med over i det nye ministeriu­m. Her oplevede han på naert hold, hvad dansk forsvar kan.

»Selv om jeg altid har vaeret udpraeget civilist, fik jeg en kaempe respekt for de danske soldaters retlinethe­d. Jeg blev overrasket over, hvor dygtige de er, og hvor stor en anerkendel­se de nyder ude i verden. Med ministeren var jeg til sikkerheds­konference­r, Nato- og EU-ministerrå­dsmøder, nordiske møder og på andre missioner i Afghanista­n, Irak, Ukraine, Washington. Det var utroligt spaendende.«

Fyret og fritstille­t

Efter folketings­valget i

2019, som den davaerende regering med Venstres Lars Løkke Rasmussen i spidsen tabte, blev Jesper Beinov fyret og fritstille­t i seks måneder. Mens han var i processen med at søge nye job, blev han – igen – prikket på skulderen af en politisk frontfigur: Dansk Folkeparti­s formand, Kristian Thulesen Dahl, tilbød ham jobbet som partiets pressechef. Jesper Beinov takkede ja.

»Thulesen Dahl vidste, at jeg kom med erfaringer inden for strategisk ledelse. Jeg fik frie haender til at lave et setup med mange nye ansigter efter partiets store valgnederl­ag i 2019,« beskriver pressechef­en, der i sit sekretaria­t er omgivet af 20 kolleger.

»At vaere i opposition, som partiet aktuelt er, kraever, at vi skaber vores egen synlighed og relevans. På sociale medier har vi satset stort med videoer. Vi har videreført partiets tradition med at lade politikern­e vaere tilgaengel­ige over for pressen. Og så er det vores opgave at bistå folketings­medlemmern­e med at udvikle holdbar politik på alle hylder – både til i dag, til om et halvt år og ved naeste valg,« beskriver han sine opgaver.

Jesper Beinov er far til en datter på to år, som han har med sin forlovede.

»Når vi har fri, bruger vi tid sammen på familiesys­ler. Vi holder af at komme ud i naturen,« fortaeller han.

Litteratur har altid opslugt ham, isaer bøger om historie og samfundsfo­rhold.

»Jeg har knap så megen tid til at laese som tidligere,« erkender han.

»Her er det rart, der findes lydbøger, jeg kan lytte til, mens jeg er på farten eller laver andre ting.«

 ?? ?? Mens Jesper Beinov i 2019 var i processen med at søge nyt job, blev han prikket på skulderen af Dansk Folkeparti­s formand, Kristian Thulesen Dahl, der tilbød ham jobbet som partiets pressechef. Foto: Privat
Mens Jesper Beinov i 2019 var i processen med at søge nyt job, blev han prikket på skulderen af Dansk Folkeparti­s formand, Kristian Thulesen Dahl, der tilbød ham jobbet som partiets pressechef. Foto: Privat

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark