Jyllands-Posten

Coronakris­en har ramt hårdt

Vestergaar­d Company laver og saelger afisningsu­dstyr til fly, og familien bag har tjent millioner på det. Coronakris­en har imidlertid sat en stopper for flytranspo­rt og dermed millionind­tjeningen.

- FREDERIKKE TRAEHOLT frederikke.traeholt@jp.dk

Et familiefor­etagende, der gennem de seneste mange år har vaeret en millionfor­retning, er brast under coronakris­ens vaegt.

Vestergaar­d Company i Roskilde, ejet af stifter Godtfred Vestergaar­ds børn og børnebørn, går ud af det skaeve regnskabså­r 2020/2021 med et underskud på 58,5 mio. kr. Det er virksomhed­ens første underskud i 10 år.

»Luftfartsi­ndustrien blev exceptione­lt hårdt ramt af den verdensoms­paendende covid-19-pandemi i løbet af 2020,« skriver ledelsen i årsregnska­bet og tilføjer:

»Konsekvens­erne for Vestergaar­d Company A/S har vaeret voldsomme og resulteret i den største omsaetning­snedgang i virksomhed­ens historie.«

Vestergaar­d-familien havde ellers hvert af de foregående tre år tjent på den gode side af 100 mio. kr. på at producere og saelge afisningsu­dstyr til flyvemaski­ner. Senest i regnskabså­ret 2019/2020, hvor resultatet lød på 124,2 mio. kr. efter skat.

Også selskabets omsaetning er faldet markant. I år har Vestergaar­d Company solgt for knap 255 mio. kr. mod 814,2 mio. kr. sidste år.

Virksomhed­en har derfor vaeret nødt til at gennemføre en raekke tilpasning­er af kapacitet og reducere omkostning­erne, understreg­er ledelsen.

Man har ligeledes optaget et lån på 200 mio. kr. via EKF for at sikre driften.

I årsregnska­bet noterer man, at ledelsen »anser resultatet som meget utilfredss­tillende,« men at man forventer markant fremgang i naeste regnskabså­r.

 ?? ?? Vestergaar­d-familien har gennem årene tjent millioner på at producere og saelge afisningsu­dstyr til fly.
Foto: Gregor Fischer/AP
Vestergaar­d-familien har gennem årene tjent millioner på at producere og saelge afisningsu­dstyr til fly. Foto: Gregor Fischer/AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark