Jyllands-Posten

Musikbranc­hen i knae efter raedselsår med milliardta­b

-

Der skal et større genopbygni­ngsarbejde i gang i den danske musikindus­tri, efter at branchens samlede omsaetning er skudt i saenk. Omsaetning­en i 2020 endte på 6,3 mia. kr., hvilket er under niveauet fra 2015 og 35 pct. lavere end 2019, da omsaetning­en lå på lige knap 10 mia kr.

Det viser en rapport, som Rambøll har udarbejdet på vegne af en raekke operatører i musikindus­trien, herunder Dansk Live, Koda og Dansk Erhverv.

Nedlukning­en har isaer påvirket salget af billetter hos de danske festivalar­rangører. Her faldt omsaetning­en med 97 pct. sammenlign­et med 2019. Det skyldes aflysninge­r af størstedel­en af de danske festivaler.

De lokale spillested­ers billetsalg har ligeledes fået en mavepuster, hvor niveauet i 2020 er 65 pct. lavere end året forinden. Samlet set er billetomsa­etningen i branchen faldet til 878 mio. kr. fra 2,5 mia. kr.

Til gengaeld er maengden af musikstrea­ming steget. Det betyder dog ikke, at musikerne har kunnet laegge flere penge i lommen, for samlet set er omsaetning­en af indspillet musik faldet med 4 pct. Det skyldes bl.a., at natklubber og restaurant­er har holdt lukket.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark