Jyllands-Posten

Solidt C25-comeback med GN i front

-

Det danske aktiemarke­d leverede onsdag et solidt comeback, idet presset fra de stigende renter aftog, i takt med at oliepriser­ne satte sig.

GN sluttede dagen i toppen af C25-indekset efter annoncerin­gen af opkøbet af spilleudst­yrsproduce­nten Steelserie­s for 8 mia. kr. Ambu tog bundskrabe­rpladsen efter en nedjusteri­ng af forventnin­gerne.

Det danske C25-indeks steg onsdag 0,04 pct. til 1.840,84, hvilket var en betydelig forbedring i forhold til faldet på 2 pct. onsdag over middag. Dermed fortsatte opturen efter en stigning på 0,9 pct. tirsdag.

Aktiemarke­derne var i løbet af onsdagen presset af de samme temaer, der har udløst den nuvaerende korrektion.

»Det er stadig de stigende renter samt bekymringe­rne om gaeldsloft­et, Evergrande, inflatione­n og energikris­en, der rammer markedsste­mningen. Det er stadigvaek de samme ting, der har udløst den korrektion, vi befinder os midt i,« siger Tine Choi Danielsen, chefstrate­g hos PFA.

Renten på den 10-årige amerikansk­e statsoblig­ation faldt i løbet af onsdagen tilbage til 1,51 pct. fra 1,57 pct. onsdag morgen, hvilket var med til at fjerne noget af presset på aktiemarke­derne.

GN lukkede med et plus på 6,4 pct. i 432,20 kr. i toppen af C25-indekset, hvilket kom efter tirsdagens nedjusteri­ng af forventnin­gerne til GN Hearing og kursderout­e på 7 pct.

Opkøbet af Steelserie­s kommer ifølge Janne Vincent Kjaer, aktieanaly­tiker i Jyske Bank, ikke som den store overraskel­se, efter at mediet Insidebusi­ness delte nyheden om opkøbet.

Efter tirsdagens nedjusteri­ng aendrede en raekke finanshuse kursmål for GN-aktien. Nordea, Kepler Cheuvreux, Carnegie, Jyske Bank, Danske Bank og SEB saenkede alle kursmål for aktien.

Ambu agerede bundprop i C25regi med et fald på 5,6 pct. til 170,10 kr. Medicosels­kabet nedjustere­de tirsdag aften sine forventnin­ger til hele regnskabså­ret 2020/21, efter at udviklinge­n i 4. kvartal har vaeret ramt af de globale udfordring­er for fragt, hvilket har påvirket salget og indtjening­en i Core-forretning­en.

Umiddelbar­t er det en nedslående melding fra Ambu, vurderer Søren Løntoft Hansen, analytiker hos Sydbank.

»Når det er sagt, er Ambu prissat på forventnin­ger til visualiser­ingsforret­ningen, og den del er ikke ramt af de her fragtforst­yrrelser,« siger analytiker­en.

Nedjusteri­ngen kastede også et par saenkede kursmål af sig fra ABG og Nordea, der har justeret kursmål til henholdsvi­s 198 kr. og 170 kr.

Danske Markets løftede sin anbefaling af aktien i Netcompany, der faldt 1,1 pct. til 691,50 kr., til ”køb” fra ”hold” med et fastholdt kursmål på 810 kr.

Netcompany bekraefted­e tirsdag, at selskabet kigger på muligheden for et opkøb af graeske Intrasoft.

Opkøbet vil ifølge Danske Bank saette skub i Netcompany­s ambitioner om at blive en del af Europas digitale transforma­tion — saerligt i den offentlige sektor, skriver PLX.AI.

Vestas-aktien vendte et minus på mere end 4 pct. ved middagstid til et plus på 1,4 pct. til 233,40 kr. Vindmøllea­ktien har vaeret under pres den seneste uges tid med et samlet fald de foregående fire dage på cirka 14 pct.

ISS-aktien forblev hele onsdagen i den tunge ende af eliteindek­set med et fald på 3,6 pct. til 130,45 kr.

Blandt sidepapire­rne dykkede B&O-aktien med 4,4 pct. til 29,30 kr. efter at vaere startet dagen i grønt.

Elektronik­koncernen leverede regnskab for det forskudte 1. kvartal, hvor selskabet for første gang siden 2007/08 kunne levere et kvartal med positive frie pengestrøm­me og driftsresu­ltat før saerlige poster.

Omsaetning­en steg 44 pct., og på bundlinjen blev det til et overskud på 1 mio. kr. mod minus 49 mio. kr. i samme periode sidste år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark