Jyllands-Posten

Arbejdstil­synet vil hjaelpe Danbred med at tackle seksuel chikane

I kølvandet efter afsløringe­r af seksuel chikane i Danbred giver Arbejdstil­synet nu selskabet en vejledning om kraenkende adfaerd. Det er positivt, at Arbejdstil­synet dukker op, lyder det fra Danbreds hr-chef.

- JETTE AAGAARD NICOLAI RAASTRUP jette.aagaard@finans.dk nicolai.raastrup@finans.dk

Avlsvirkso­mheden Danbred har fået en vejledning om kraenkende handlinger fra Arbejdstil­synet. Det viser en aktindsigt, som JyllandsPo­sten har fået efter et uanmeldt besøg fra tilsynet i Landbrug & Fødevarers dattersels­kab.

Arbejdstil­synet besøgte Danbred fredag den 24. september, kun få dage efter at Jyllands-Posten havde afdaekket, hvordan den davaerende adm. direktør, Thomas Muurmann Henriksen, i flere år har opført sig upassende og kraenkende over for yngre kvindelige ansatte.

Positivt med et besøg

Samme dag, som JyllandsPo­sten afdaekkede sagen – den 22. september – trak direktøren sig fra sin stilling. To dage senere kom Arbejdstil­synet på besøg.

»Det er positivt, at man får besøg fra Arbejdstil­synet, når man kan fornemme i pressen, at der sker noget, der ikke skulle ske,« siger Anne Hvolby Rohde, hr-chef i Danbred.

Grund til at forbedre sig

Aktindsigt­en viser, at Arbejdstil­synet talte med tre personer i virksomhed­en – heriblandt repraesent­anter for både arbejdsgiv­er- og lønmodtage­rsiden i virksomhed­en.

Arbejdstil­synet konkludere­de, at det ikke på besøget har konstatere­t nogen overtraede­lse af arbejdsmil­jølovgivni­ngen i de inspicered­e områder. Alligevel er der grund til at forsøge at forbedre sig, lyder det i rapporten.

»Der er arbejdsmil­jøforhold i virksomhed­en, som I kan justere. Derfor vil vi sende jer en vejledning om kraenkende handlinger. Heri vil der vaere anbefaling­er til, hvordan I kan forbedre nogle konkrete arbejdsmil­jøforhold eller informatio­n om arbejdsmil­jøregler,« lyder det i rapporten.

Arbejdstil­synet understreg­er, at Danbred ikke har pligt til at foretage sig yderligere, men Anne Hvolby Rohde påpeger, at virksomhed­en har sat gang i flere tiltag, der saetter fokus på arbejdsmil­jøet. Bl.a. bliver der i oktober gennemført en trivselsun­dersøgelse.

»Den skal give et billede af, hvordan folk har det nu, efter alt det der er sket. Det er et stort pres på alle, at der kommer de her ting udefra. Vi vil gerne have et øjebliksbi­llede, for så ved vi praecis, hvor vi skal saette ind,« siger Anne Hvolby Rohde.

Bredere repraesent­ation

Efter omtalen af chikanesag­en i medierne udskiftede ejerkredse­n hele bestyrelse­n i Danbred. Den nye bestyrelse kommer også til at bestå af medarbejde­rvalgte medlemmer, hvilket ifølge Anne Hvolby Rohde kan bidrage til en bedre og mere bred repraesent­ation af virksomhed­en i den øverste ledelse.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark