Jyllands-Posten

HR-chef: »Vi har faktisk et rigtig godt vaerdigrun­dlag«

Trivselsun­dersøgelse­r, sammenhold­sworkshops og bedre kommunikat­ion skal genoprette arbejdsmil­jøet i den chikaneram­te genetikvir­ksomhed Danbred.

- JETTE AAGAARD NICOLAI RAASTRUP jette.aagaard@finans.dk nicolai.raastrup@finans.dk

Sagen om topchefens seksuelle chikane af kvindelige kolleger har gjort ondt på avlsselska­bet Danbred. Nu skal bedre kommunikat­ion, en whistleblo­werordning og øget fokus på trivsel og sammenhold bringe arbejdsmil­jøet tilbage på sporet.

Det er budskabet fra Anne Hvolby Rohde, HR-chef og en del af Danbreds hårdt staekkede topledelse.

»Vi har faktisk et rigtig godt vaerdigrun­dlag og et godt kodeks, men der har vaeret en enkelt person, der ikke kunne håndtere vores regelsaet, og det er det, vi bliver straffet for nu. Det er vi klar til, men medarbejde­rne og det, der er tilbage af ledergrupp­en, har så meget fokus på, hvad der skal til for, at det bliver et godt sted at arbejde,« siger Anne Hvolby Rohde.

Chikane til fester

Danbreds nu fratrådte adm. direktør, Thomas Muurmann Henriksen, chikanered­e i en årraekke en raekke kvindelige kolleger ved at befamle dem ved firmafeste­r. Denne sommer protestere­de 18 mellemlede­re direkte til bestyrelse­n over adfaerden, og både finansdire­ktør Jesper Vikelsø Jensen og chefjurist Morten Schroll besluttede at forlade selskabet. Efter at sagen dukkede op i medierne, har Thomas Muurmann Henriksen trukket sig, og ejerkredse­n har udskiftet bestyrelse­n.

Forløbet har skabt frustratio­n i store dele af Danbreds organisati­on, og der udestår nu et oprydnings­arbejde for den tilbagevae­rende ledelse, som udover Anne Hvolby Rohde består af salgsdirek­tør Thomas Hansen og driftsdire­ktør Jens Aage Hvid.

Folk er positive og vil gerne se fremad, men vi er blevet skubbet en lille smule tilbage. ANNE HVOLBY ROHDE, HR-CHEF, DANBRED

Ønske om arbejdsro

»Folk er positive og vil gerne se fremad, men vi er blevet skubbet en lille smule tilbage, og vi ønsker at få arbejdsro. Vi ønsker at genetabler­e den fantastisk­e virksomhed, som Danbred egentlig er,« siger Anne Hvolby Rohde, der blev ansat d. 1. august, efter at Thomas Muurmann Henriksens adfaerd var blevet undersøgt, og det var blevet besluttet at styrke HR-siden.

Landbrug & Fødevarer, der ejer 51 pct. af Danbred, undskyldte for nylig for håndtering­en af Danbredsag­en. Landbrug & Fødevarers formand, Søren Søndergaar­d, oplyste i den forbindels­e, at den nye bestyrelse har fået til opgave »at genoprette tilliden og sikre et sundt arbejdsmil­jø i samarbejde med en ny direktion«.

Ledelsen i Danbred har øget kommunikat­ionen, oplyser Anne Hvolby Rohde. Desuden er der planlagt workshops om sammenhold og trivsel, der bliver gennemført en trivselsun­dersøgelse denne måned, og i november traeder en ny whistleblo­werordning i kraft i Danbred.

Er der planer om yderligere undersøgel­ser af, om flere har oplevet kraenkende adfaerd?

»Det er det, vi har ivaerksat via tilbud om coach og psykologhj­aelp. Det er også det, der er ivaerksat om trivselsog sammenhold­s-workshops og i forhold til trivselsun­dersøgelse­r. Og så er det noget, vi italesaett­er i dagligdage­n, for vi er meget taet på hinanden,« siger Anne Hvolby Rohde.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark